В осінній період хочеться по максимуму підготуватися до зими і зробити різноманітні заготовки з сезонних овочів, як, наприклад, лечо по-болгарськи. Багато господинь також звикли маринувати на зиму гриби - тим більше, що зараз сезон, і ви можете не тільки цікаво провести дозвілля з сім'єю в лісі, а й згодом зробити смачну закуску.

Якщо ви підете в ліс, пропонуємо вам звернути увагу на гриби-маслюки, які ростуть під хвойними породами дерев, а деякі їх різновиди можна зустріти під березами і дубами.

Фото: pixabay.com

Маслюки отримали свою назву завдяки блискучій липкій шкірці, що покриває капелюшок, через яку здається, ніби гриб зверху змазаний олією. Маслюки - корисні та низькокалорійні гриби, в їх склад входять вітаміни А, В, С, РР, а також мінерали: калій, марганець, цинк, фосфор, залізо.

А приготувати смачну закуску з цих грибів на зиму не складе особливих труднощів.

Порада: Бажано перед приготуванням зняти плівку з маслюків, тому що в деяких випадках навіть при термічній обробці шкірка може викликати діарею. Для цього залийте гриби водою приблизно на 20 хвилин - після цього шкірка швидше відійде.

Інгредієнти: маслюки (2 кг), вода (1 л), цукор (2 ст. л.), сіль (4 ст. л.), лавровий лист (3 г), перець духмяний горошком (6 шт.), гвоздика ( 3 шт.), оцет 9% (3 ст. л.), часник (2 зубчики).

Приготування

Крок 1: Ретельно промийте гриби, очистіть від бруду і зніміть плівку. Великі можна розрізати навпіл або на четвертинки, а маленькі - залишити цілими.

Крок 2: Потім кладемо гриби в каструлю і варимо приблизно 20 хвилин в підсоленій воді, збираємо піну, зливаємо цю воду, гриби відкидаємо на друшляк.

Фото: pixabay.com

Крок 3: Заливаємо нову порцію води для маринаду, закидаємо в неї спеції, але без оцту. Варимо близько 30 хвилин, а на 25-й хвилині додаємо оцет.

Крок 4: Миємо та стерилізуємо банки над паровою лазнею або в мікрохвильовці.

Крок 5: На дно банок викладаємо часник і лавровий лист, розкладаємо в банки гриби, заливаємо маринадом.

Крок 6: Закочуємо кришками, перевертаємо банки, вкутуємо їх теплою ковдрою або пледом і ховаємо в холод.

Смачного!

Порада: Не можна маринувати і їсти червиві маслюки, так як продукти життєдіяльності черв'яків можуть викликати алергічні реакції і отруєння.

Фото: pixabay.com

  • Раніше ми розповіли, як приготувати вдома вітамінне варення з айви з корицею.
  • Читайте також на theLime прості секрети приготування кабачкової ікри на зиму.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.