Зробити сирники пружними та з апетитною хрусткою скоринкою вам допоможе один простий секрет - використовуйте більше сиру й менше борошна. Суддя кулінарного шоу "МастерШеф" Тетяна Литвинова поділилася рецептом приготування сирників під сметанним соусом з медом та лимонною цедрою. Приготуємо вам креативний сніданок разом!
Рецепт сирників потребує найпростіших інгредієнтів: сир 9% (300 г), яйця (1/2 шт), крохмаль кукурудзяний (1 ч. ложка), цукор ванільний (5 г), масло оливкове (2 ст. ложки), борошно пшеничне (на обсипання).
Для приготування соусу (поливки) нам також знадобляться сметана (2 ст. ложки), мед (2 ч. ложки) та цедра апельсина.
Починаємо приготування сирників.
Розімніть сир виделкою в тарілці до однорідної маси. Помийте яйця, збийте та додайте 1/2 яйця до сиру в процесі перемішування. Додайте також ванільний цукор.
Налийте на сковороду трохи оливкового масла і залиште на середньому вогні. Поки сковорода нагрівається, додайте крохмаль та сформуйте сирники. На вже розігріту сковороду викладіть сирники і смажте до утворення золотої скоринки.
Дочекавшись золотистої скоринки, викладіть сирники зі сковороди на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки оливкового масла. Потім налийте трохи оливкового масла на деко і умочіть верх та низ сирників - далі це додасть їм ще більш хрусткої скоринки і дозволить не схопитися між собою.
Акуратно викладіть сирники на деко і залиште пектися на 20 хвилин при 170 градусах.
Для приготування соусу просто змішайте сметану з медом та цедрою лимона.
- Якщо ви любите солодкі перці і шукаєте, як приготувати просту, але оригінальну закуску до основної страви або фуршету, ще один свіжий рецепт від Тетяни Литвинової для вас - готуємо перці в меду.
Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.