Лайм

3 легких салати з фетою на Новий рік, які замінять тонни майонезу

Що приготувати замість традиційного Олів'є

Щороку новорічне меню хочеться зробити по-особливому смачним і оригінальним. Якщо ви не хочете витрачати час на приготування складних салатів з майонезом, рекомендуємо звернути увагу на такий інгредієнт, як фета. theLime підібрав для вас три прості рецепти з цим сиром, які сподобаються навіть самим завзятим гурманам.

Салат з гарбузом і сиром фета

Інгредієнти: гарбуз (200 г), помідори (2 шт.), фета (100 г), оливкова олія, лимонний сік, сіль.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Крок 1: Гарбуз помити, почистити, нарізати кубиками, посолити і обсмажити на сковороді до рум'яної скоринки (приблизно 3-4 хвилини). Перекласти його на деко.

Крок 2: Розігріти духовку до 180°С, поставити туди гарбуз на 10-15 хвилин.

Крок 3: Помідори промити під проточною водою, видалити зайву вологу за допомогою паперових рушників. Нарізати їх шматочками.

Крок 4: Фету нарізати кубиками.

Крок 5: Все нарізані інгредієнти і теплий гарбуз перекласти в тарілку, додати оливкову олію і лимонний сік, перемішати. Також можна додати солодкий виноград.

Салат із запеченого буряка з сиром фета

Інгредієнти: буряк (6 шт.), листя салату (150 г), фета (200 г), зерниста гірчиця (60 г), бальзамічний оцет (50 мл), свіжа м'ята (1 пучок), оливкова олія, сіль, перець.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Крок 1: Буряк промити під проточною водою, висушити на паперових рушниках. Загорнути кожен у фольгу і покласти на деко.

Крок 2: Розігріти духовку до 180°С. Відправити буряк запікатись приблизно на 40-60 хвилин (перевірити готовність дерев'яною шпажкою). Витягнути і залишити остигати.

Крок 3: Гірчицю, оливкову олію і бальзамічний оцет перемішати з сіллю і чорним меленим перцем до стану емульсії.

Крок 4: Почистити буряк, порізати на дольки, перемішати з маринадом.

Крок 5: Листя салату і м'яту, промити, видалити зайву вологу.

Крок 6: Фету нарізати кубиками.

Крок 7: Змішати всі інгредієнти, заправити оливковою олією.

Салат з авокадо, фетою і квасолею

Інгредієнти: авокадо (2 шт.), помідори черрі (150 г), квасоля (150 г), кукурудза (100 г), фета (150 г), ріпчаста цибуля (½ головки), часник (1 зубчик), оливкова олія, перець, бальзамічний оцет, зелений салат (1 шт.), лимонний сік.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Крок 1: Якщо у вас свіжа кукурудза і сира квасоля, зварити їх.

Крок 2: Фету, авокадо і помідори черрі промити, видалити зайву вологу за допомогою паперових рушників, нарізати кубиками.

Крок 3: Дрібно посікти часник і цибулю.

Крок 4: У окремому посуді змішати оливкову олію, чорний мелений перець, лимонний сік, бальзамічний оцет і часник.

Крок 5: Викласти в тарілку листя салату, на них всі інгредієнти, полити заправкою.

Крок 6: Можна подавати разом із чіпсами.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні