Напевно, багато хто чув про популярну пасту Амосова - суміш подрібнених сухофруктів, горіхів, меду та лимона, яку часто рекомендують додати до раціону для зміцнення організму. Особливо в холодні сезони, після перенесених операцій або хвороб.

Рецепт пасти Амосова доволі простий, при цьому в ній міститься багато вітамінів, мінералів, органічних кислот, а також антиоксидантів. Готується вона всього 10-15 хвилин. Давайте-но подивимося, як.

Зберіть спершу такі інгредієнти: курага (200 г), темні родзинки (200 г), чорнослив (200 г), інжир (200 г), волоський горіх (200 г), мед (200 г), лимон (1 шт).

Фото: Pixabay

Як приготувати пасту Амосова в домашніх умовах:

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Промийте сухофрукти, щоб видалити з них все зайве. Далі залийте їх водою та залиште на кілька годин (ще краще - на ніч). Після цього злийте воду, промийте сухофрукти ще раз та обсушіть.

Розріжте лимон на часточки, видаліть кісточки. Пропустіть всі сухофрукти та горіхи через м'ясорубку, а за ними пропустіть лимон зі шкіркою. Ретельно перемішайте отриману масу.

Після цього додайте до суміші мед і знову ретельно перемішайте. Зберігати готову пасту Амосова варто у скляному посуді та в холодильнику.

  • Сезон полуниці в самому розпалі, але сильно захоплюватися ягодами не варто. Читайте також на theLime поради фахівця - скільки полуниці корисно їсти влітку та як перевірити ягоду на нітрати.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.