Лайм

Як квасити яблука на зиму: рецепти для любителів солодкого, солоного і кислого смаку

Спробуйте нові для себе смаки

Якщо ви хочете зберегти смак улюблених фруктів, овочів та інших компонентів аж до зими, то варто запастися рецептами смачних заготовок. Наприклад, раніше ми розповідали про те, як зробити чорнослив на зиму, а цього разу поділимося кількома рецептами квашених яблук. Приготувавши їх за однією із вказаних інструкцій, вам вдасться отримати неповторний ніжний смак, яким можна насолодитися у будь-який зручний момент.

Читайте також: Заготовка на зиму, яка нікого не залишить голодним: рецепт овочевого салату з рисом.

Фото: unsplash.com

З капустою

Інгредієнти: 4 кг капусти, 3 кг яблук, 2-3 морквини, 3 столові ложки солі, 2 столові ложки цукру.

Приготування:

Яблука миємо, з капусти знімаємо верхній шар листя, моркву чистимо та дрібнимо на терці. В окремій ємності з'єднуємо подрібнену моркву, нашатковану капусту, цукор та сіль. Ці компоненти віджимаємо руками, щоб вони пустили сік. Яблука кладемо у ємність, у якій будемо квасити, зверху перекладаємо їх овочевою сумішшю шаром в 2-3 см, трамбуємо, вливаємо капустяний сік. Якщо його недостатньо, можна зробити розсіл із розрахунку по 1 ст. ложці солі та цукру на склянку охолодженої кип’яченої води. Укладаємо зверху цілі листки капусти, накриваємо тарілкою, кладемо гніт та залишаємо все настоятися на 2-3 тижні за кімнатної температури. Потім - стільки ж у прохолодніших умовах.

В банках

Інгредієнти: яблука, заливка - 10 л води, по 120 г цукру та солі.

Приготування:

Яблука добре миємо, укладаємо в слоїки, вливаємо воду, в якій заздалегідь розводимо сіль та цукор. Гарно струшуємо, закриваємо банки поліетиленовими кришками.

З м'ятою та медом

Інгредієнти: яблука, листя смородини м'яти, і вишні, розсіл - на 10 л води 200-300 г меду, 150 г солі, 100 г житнього борошна або солоду.

Приготування:

На дно ємності викладаємо листя смородини, тонким шаром на нього у два шари кладемо яблука, далі покриваємо їх тоненьким шаром листя вишні. Знову два шари яблук, потім тонкий шар м'яти і знову яблука. Зверху потрібно класти листя та 2-3 гілочки м'яти, накрити кружком, на нього покласти гніт. У теплій кип'яченій воді розчиняємо всі компоненти для розсолу, даємо йому повністю охолонути, перемішуємо та вливаємо у ємність з яблуками, не знімаючи гніт. Потрібно стежити, щоб під час замочування кружок завжди був покритий рідиною - в інакшому випадку плоди зіпсуються. Витримуємо заготовку 4-6 тижнів за температури 15-18°.

Читайте на тему: Як закрити квашені помідори, щоб не перекисли до зими: рецепт у банках.

Фото: Getty Images

З горобиною

Інгредієнти: 20 кг яблук, 3 кг горобини, 10 л води, 500 г меду або цукру, 50 г солі.

Приготування:

Горобину і яблука миємо, укладаємо у ємність для квашення, розподіляючи рівномірно по всій площині. В теплій воді розчиняємо мед або цукор, сіль, даємо охолонути, після чого вливаємо у ємність до інших компонентів. Накриваємо все чистою тканиною і кладемо зверху дерев'яний кружок, а на нього гніт. Квасити яблука за цим рецептом рекомендується за холодної температури.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу