Лайм

Як приготувати квашені яблука на зиму: простий рецепт у каструлі або відрі

Зробити їх зовсім нескладно

Досвідчені господині консервують та маринують на зиму не лише огірки та помідори, а й деякі види фруктів. І якщо ви вже пробували квасити яблука в банках, цього разу поекспериментуйте з відром та харчовим пакетом. theLime ділиться простим рецептом.

Читайте також: Як квасити яблука на зиму: рецепти для любителів солодкого, солоного та кислого смаку.

Фото: youtube.com

Інгредієнти: яблука (1 відро), вода (5 л), сіль (2,5 ст. л.), цукор (20 ст. л.).

Також знадобляться великий харчовий пакет, каструля чи відро.

Приготування:

У велику каструлю або відро вистилаємо харчовий пакет і наповнюємо його заздалегідь промитими яблуками майже до самого верху.

Для приготування розсолу беремо банку 3 л і висипаємо в неї сіль і цукор, ретельно перемішуємо, щоб всі кристали розчинилися. Робити це бажано дерев'яною ложкою, щоб не розбити банку.

Читайте також: Крижавки - це квашена капуста з буряком, яку ще називають "пелюсткою": як її приготувати.

Виливаємо отриманий розсіл у яблука – вони мають бути майже повністю вкриті ним. Потім закриваємо пакет, але нещільно - так, щоб у ньому залишався доступ до повітря. Яблука залишаємо за кімнатної температури на 5-7 днів, а потім виносимо на холод на 30 днів.

Готовими квашені яблука стануть через 1 місяць.

Цікаві новини для вас:

  1. Тертий пиріг можна приготувати на маргарині, маслі та майонезі: особливості рецептури.
  2. Як захистити врожай винограду від плісняви: секрети довгого зберігання ягід.
  3. Тонке тісто та багато начинки: як приготувати домашні мініпіци в духовці.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні