Досвідчені господині консервують та маринують на зиму не лише огірки та помідори, а й деякі види фруктів. І якщо ви вже пробували квасити яблука в банках, цього разу поекспериментуйте з відром та харчовим пакетом. theLime ділиться простим рецептом.
Читайте також: Як квасити яблука на зиму: рецепти для любителів солодкого, солоного та кислого смаку.
Інгредієнти: яблука (1 відро), вода (5 л), сіль (2,5 ст. л.), цукор (20 ст. л.).
Також знадобляться великий харчовий пакет, каструля чи відро.
Приготування:
У велику каструлю або відро вистилаємо харчовий пакет і наповнюємо його заздалегідь промитими яблуками майже до самого верху.
Для приготування розсолу беремо банку 3 л і висипаємо в неї сіль і цукор, ретельно перемішуємо, щоб всі кристали розчинилися. Робити це бажано дерев'яною ложкою, щоб не розбити банку.
Читайте також: Крижавки - це квашена капуста з буряком, яку ще називають "пелюсткою": як її приготувати.
Виливаємо отриманий розсіл у яблука – вони мають бути майже повністю вкриті ним. Потім закриваємо пакет, але нещільно - так, щоб у ньому залишався доступ до повітря. Яблука залишаємо за кімнатної температури на 5-7 днів, а потім виносимо на холод на 30 днів.
Готовими квашені яблука стануть через 1 місяць.
- Раніше ми розповіли, як швидко приготувати квашену капусту у теплому маринаді.
- Читайте також на theLime класичний рецепт квашених помідорів у банці, який ніколи не підводить господарок.
Цікаві новини для вас:
- Тертий пиріг можна приготувати на маргарині, маслі та майонезі: особливості рецептури.
- Як захистити врожай винограду від плісняви: секрети довгого зберігання ягід.
- Тонке тісто та багато начинки: як приготувати домашні мініпіци в духовці.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.