Лайм

Тертий пиріг можна приготувати на маргарині, маслі та майонезі: особливості рецептури

Побалуйте свою сім'ю чи гостей

Тертий пиріг – десерт, який у багатьох асоціюється із безтурботним дитинством. Готувати його можна з варенням, різними фруктами або сирною начинкою. Також поекспериментувати можна і з пісочним тістом. theLime ділиться простими рецептами, як зробити цей десерт на маргарині, вершковому маслі та майонезі.

Читайте також: Що спекти замість шарлотки: рецепт смачного пирога з перетертими яблуками та кремом.

Тертий пиріг на майонезі

Інгредієнти: майонез (200 г), цукор (200 г), маргарин (250 г), яйця (2 шт.), розпушувач (18 г), борошно (700-800 г), варення (0,5 л).

Приготування:

Маргарин заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб він став кімнатної температури. Збиваємо розм'якшену масу за допомогою міксера, поступово додаючи цукор, яйця, майонез з високим відсотком жирності, розпушувач.

Борошно просіюємо через сито і поступово вводимо в отриману суміш, перемішуємо силіконовою лопаткою, потім тісто замішуємо руками.

Від отриманого пісочного тіста відрізаємо ножем приблизно 1/3 частину, загортаємо її в харчову плівку або поліетиленовий пакет і відправляємо на 2 години в морозильну камеру. Більшу частину також запаковуємо та залишаємо в холодильнику на 1-2 години.

Через зазначений проміжок часу деко для випічки змащуємо вершковим маслом або рослинною олією і викладаємо на нього більшу частину тіста. Потім виливаємо варення та розподіляємо його тонким шаром. Беремо шматочок пісочного тіста з морозильної камери і тремо на тертці поверх начинки.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С і випікаємо тертий пиріг приблизно 30-35 хвилин.

Читайте також: Сливовий пиріг із газети "Нью-Йорк Таймс" - рецепт, який став легендою.

Тертий пиріг на вершковому маслі

Інгредієнти: борошно (420-430 г), яйця (2 шт.), вершкове масло (200 г), розпушувач (10 г), ванільний цукор (10 г), цукор (100 г), сіль (щіпка), густе варення (0,5 л).

Приготування:

Розм'якшене вершкове масло розтираємо з цукром та ванільним цукром. Потім додаємо яйця, сіль і ретельно перемішуємо.

Борошно з'єднуємо з розпушувачем і поступово додаємо в миску, замішуючи тісто. Розділяємо його на дві нерівні частини та обгортаємо харчовою плівкою. Більшу частину тіста поміщаємо в холодильник, а меншу – у морозилку до затвердіння приблизно на 1 годину.

Робочу поверхню припиляємо борошном, викладаємо великий шматок тіста і розкочуємо його. Деко вистилаємо пергаментним папером і акуратно переносимо тісто. Зверху викладаємо варення. Дістаємо із морозилки тісто і тремо його на тертці.

Ставимо в розігріту духовку і випікаємо 25-30 хвилин за температури 180°С. Дістаємо тертий пиріг, чекаємо, поки він охолоне, і нарізаємо квадратиками.

Фото: instagram.com/cook_julija_simonchuk

Читайте також: Класичний манник – найпростіший пиріг до чаю: як приготувати його на кефірі.

Тертий пиріг на маргарині

Інгредієнти: маргарин (200 г), яйця (3 шт.), цукор (1 склянка), борошно (3-4 склянки), сода (0,5 ч. л.), яблука (4 шт.), цукрова пудра (2-3 ст. л.).

Приготування:

Маргарин заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб він став кімнатної температури. Борошно просіюємо через сито.

У глибокій мисці змішуємо до однорідної консистенції розм'якшений маргарин, яйця та цукор. Потім додаємо просіяне борошно та соду (її можна замінити розпушувачем), замішуємо тісто. Поділяємо його на дві нерівні частини, кожну замотуємо в плівку та відправляємо в холодильник приблизно на 30-60 хвилин.

Тим часом підготуємо начинку. Яблука промиваємо у проточній воді, очищаємо, нарізаємо дрібним кубиком або тремо на тертці.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 190°С. Форму для випікання вистилаємо пергаментним папером або змащуємо вершковим маслом. Тремо на тертці більшу частину тіста, злегка трамбуємо його руками, формуючи дно та невеликі бортики пирога. Зверху викладаємо начинку з яблук та посипаємо її цукром. Потім тремо меншу частину тіста і відправляємо пиріг в духовку на 25-30 хвилин.

Дістаємо, даємо йому трохи охолонути, за бажанням зверху посипаємо цукровою пудрою.

Розрізаємо тертий пиріг з яблуками на порційні шматочки та подаємо до столу.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Запіканка із цвітної капусти – швидка страва на кожен день: як її приготувати.
  2. Як приготувати долму з рисом і курячим м'ясом: рецепт голубців у виноградному листі.
  3. Американський гарбузовий пиріг слід додати до своєї книги рецептів: готується дуже просто.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу  

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників

Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу

Як у домашніх умовах приготувати ситну шаурму з курячим філе, морквою по-корейськи та сметанним соусом, щоб побалувати свою родину