Досвідчені господині мають улюблені рецепти котлет, які вони навчилися готувати досконало. Але якщо вам захочеться поекспериментувати зі смаками, зробіть печінкові котлети з манкою або з консервованої сардини і рису. theLime підібрав для вас також простий рецепт котлет з курячого філе.
Читайте також: Що приготувати замість звичайних котлет: рецепт соковитих гречаників із фаршем.
Інгредієнти: фарш з курячого філе (600 г), часник (2 зубчики), цибуля (1 шт.), морква (1 шт.), м'яке вершкове масло (20 г), твердий сир (60 г), панірувальні сухарі (2 ст. л.), сіль, перець.
Приготування:
Вершкове масло розтоплюємо, щоб воно стало рідким.
Часник, цибулю та моркву очищаємо, промиваємо. Нарізаємо цибулю та моркву середніми шматочками, потім разом із зубчиками часнику відправляємо в чашу блендера та подрібнюємо.
Куряче філе подрібнюємо у фарш за допомогою м'ясорубки чи блендера.
Додаємо овочі та м'яке масло у фарш, ретельно перемішуємо. Потім додаємо сіль, перець, натертий на терці твердий сир і панірувальні сухарі. Знову перемішуємо.
Читайте також: Кружоляти – традиційні українські котлети із курячого м'яса: як їх приготувати.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією.
Руки змочуємо у воді, беремо невеликий шматочок фаршу та формуємо з нього котлету. Повторюємо те саме, поки не заповнимо всю сковороду. Обсмажуємо їх на слабкому вогні до золотистої скоринки з обох боків.
Подаємо апетитні котлети з будь-яким гарніром чи салатом.
- Раніше ми розповіли про три способи приготування соковитих рибних котлет.
- Читайте також на theLime, як приготувати соковиті вафлі бризоль з курячим фаршем.
Цікаві новини для вас:
- Простий рецепт плову з куркою, який можна приготувати на сковороді.
- "Пташине молоко" – один із найсмачніших тортів без випікання: як його приготувати.
- Цибуляники – незвичний варіант овочевих котлет: як приготувати смачну українську страву.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.