Цибулю, яка має багато видів, вирощують тисячі років для лікувальних та кулінарних цілей. Євген Клопотенко розповів, як правильно зберігати цей овоч, аби він не гнив, залишався максимально свіжим та був завжди під рукою.
На своєму сайті Євген Клопотенко наголосив, що цибулю спочатку треба перебрати, а згодом забезпечити їй належні умови.
Цибуля
Гнилу та мокру треба відкласти, а також не треба знімати верхній шар. У випадку, якщо він відшарувався, треба прибрати його. Оптимальна температура – 7-13 °C. Цибулю не варто класти поруч з овочами, які виділяють багато вологи, а саме картоплею, селерою та буряком. Якщо цибулі велика кількість, раз на два місяці треба перебирати її, аби упевнитися, що не з’явилася гнила.
Читайте також: Стійкість до стресів та хвороб: як прополіс може допомогти рослинам на городі.
На балконі
Цибулю зручно зберігати на балконі в спеціальних сітках, картонних коробках з отворами для вентиляції, дерев’яних ящиках та в мішках з мішковини.
В холодильнику
Цибуля добре "почувається" в холодильнику в спеціальному місці для овочів. Але туди вміщається її невелика кількість. Важлива умова - ящики мають бути сухими, а саму цибулю не варто класти в поліетиленові пакети, завдяки яким створюється вологе середовище.
На кухні в полиці
Картонний ящик з вентиляцією в нижній поличці кухні - хороше місце для її зберігання. Подбайте, аби це місце було подалі від плити.
В морозилці
Заморожуючи цибулю, ви можете бути упевнені, що її смакові та корисні якості будуть зобре збережені.
Цибулю варто розмістити у невеличких герметичних пакетах розміром 20 на 30 см, але повністю їх не заповнювати. При заморожуванні цибуля може збільшитися в об'ємі та може порвати пакет. В морозильній камері цибулю варто розкласти в один шар. Після повного заморожування можна викладати пакети один на один.
Додамо, що цибуля робить страви соковитими та ароматними, прибираючи неприємні запахи. Цибулю додають навіть у десерти.
Раніше ми писали, що варто посадити у вересні після дощу. Досвідчені городники знають, що урожай можна зібрати двічі, а то й тричі, якщо мова про різноманітну зелень - від кропу до салатів.
Цікаві новини для вас:
- Пишні хризантеми в саду: як доглядати за квітами, щоб вони довго цвіли.
- Яскрава гортензія: після цього добрива квіти з клумби скажуть "дякую".
- Рекордний урожай: як правильно прищипувати томати влітку.