Лайм

Через два роки слідчі РФ назвали винних в смерті актора Дмитра Мар'янова

Зірка фільму "День радіо" помер у жовтні 2017 року

Російський актор Дмитро Мар'янов, зірка картини "День радіо" помер внаслідок наданих йому медичних "послуг, які не відповідали вимогам безпеки". До такого висновку прийшли слідчі, які вивчали справу Мар'янова після його смерті у жовтні 2017 року, повідомляється на сайті Головного слідчого управління СК Росії по Московській області.

Згідно з інформацією, останні два роки проводилося розслідування кримінальної справи стосовно директора реабілітаційного центру "Фенікс", в якому незадовго до смерті перебував актор. Офіційною причиною смерті Мар'янова став наскрізний розрив задньої стінки лівої загальної клубової вени з утворенням масивної крововтрати. Його причиною називають недбалість медиків.

Як вдалося встановити слідству, в реабілітаційному центрі Мар'янов перебував з 6 по 15 жовтня 2017 року. У ці дні від Мар'янова колишнім клієнтам і консультантам центру нібито неодноразово надходили скарги на погане самопочуття та біль у нозі. У свою чергу, зазначені особи кілька разів зверталися до директора центру з проханням звернути увагу на стан актора.

"Маючи в своєму розпорядженні відомості про наявність у Мар'янова серйозного захворювання і про відсутність в центрі медичного персоналу для надання допомоги <...> директор центру усвідомлювала, що він знаходиться в небезпечному для його життя і здоров'я стані. Проте обвинувачена перешкодила спрямуванню актора для надання медичної допомоги та доставки його до лікарні. Вона заборонила викликати "швидку допомогу", маючи намір продовжити соціальну адаптацію актора в стінах свого центру", - наголошується у заяві слідства.

Як стало відомо незабаром після смерті актора, незважаючи на заборону директора установи, "швидку" викликав один з клієнтів центру. Незабаром Мар'янова доставили в клініку, однак допомогти йому вже не змогли.

"За даними експерта, при своєчасному переведенні Мар'янова до лікувального закладу з моменту появи у нього перших скарг на погане самопочуття і до розвитку клінічних ознак важкого шоку збереження його життя було б можливим", - також уклало слідство.

На поточний момент, як зазначається джерелом, матеріали слідства передані до прокуратури для розгляду питання про затвердження обвинувачувального висновку. Далі кримінальну справу буде передано до суду для розгляду по суті.

  • На 81 році життя помер чеський естрадний співак Карел Готт, також відомий після 40 з гаком років кар'єри як "король чеської поп-музики".
  • У Тбілісі на 85-му році життя помер грузинський композитор, народний артист СРСР Гія Канчелі. Він написав музику до таких культових радянських фільмів, як "Міміно" і "Кін-дза-дза!".

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймЗірки
Теги:

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях