Лайм

Coldplay відмовилися від гастролей з незвичайної причини: фани ризикують не побачити їх на сцені

Авіаперельоти згубно впливають на навколишнє середовище, і Coldplay це не влаштовує

Британська група Coldplay припиняє світові гастролі до тих пір, поки далекі подорожі і концерти не стануть корисними для навколишнього середовища. Про це фронтмен Кріс Мартін заявив BBC News.

У середині листопада група випустила альбом "Everyday Life", і наразі знаходиться в Йорданії. Невідомо, як музиканти туди потрапили, але турне в підтримку альбому вони проводити не будуть.

"Ми не гастролюємо з цим альбомом. Рік або два у нас піде на те, щоб зрозуміти, як наші тури можуть стати не просто щадними, але і вигідними [для навколишнього середовища]", - сказав Мартін, який окрім музичної кар'єри активно займається благодійністю і екоактівізмом.

"Наш наступний тур буде найкращою версією з можливих, екологічно... Найскладніше - це питання перельотів. Але, наприклад, ми мріємо про те, щоб у нас було шоу без одноразового пластику, щоб воно було в основному на сонячній енергії", - говорить музикант.

У 2015 році Кріс Мартін став креативним директором фестивалю Global Citizen, метою якого є підтримка сталого розвитку навколишнього середовища і боротьба з бідністю. У 2019 його учасник фестивалю Леонардо ДіКапріо виступив на підтримку 16-річної Грети Тунберг, яка також відмовилася літати на літаках через їхній вуглецевий слід - викиди парникових газів.

  • Зірка Spice Girls поскаржилася на безгрошів'я та відсутність роботи в США. Британська співачка не вірить, що в Америці її чекає безбідне майбутнє.
  • Джамала випустила кліп на саундтрек до історичного фільму про Голодомор в Україні. У ролику показані кадри з фільму "Ціна правди".

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал TheLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях