Лайм

Репера Akon давно забули всюди, та не в Африці - там у нього є тепер навіть власне місто

Про створення Akon City музикант говорив ще у 2018 році

Американський бізнесмен і філантроп, колись популярний репер Akon (Аліам Дамала Бадара Ейкон Тіам) тепер може похвалитися власним містом у Західній Африці, яке також носить його ім'я.

Akon City - проект, повністю розроблений музикантом для благодійності, його економіка побудована виключно на криптовалюті AKoin. Розташувалося місто на території з площею 2 тис. акрів (понад 800 гектарів), яку свого часу реперу презентував глава Сенегалу Маки Саллі.

Як відомо, Сенегал - рідна країна музиканта. Із Західної Африки до США він перебрався у віці 7 років. Останнім часом Akon більше займається бізнесом і благодійністю в Африці. У 2014 році музикант запустив проект Akon Lighting Africa і за допомогою сонячних батарей сприяв проведенню електрики у 18 країн Африки.

Раніше в своїх інтерв'ю на запитання про витрати на благодійність Akon відповідав доволі просто - зберігання мільйонів на рахунках поки в світі є нужденні люди він вважає справжнісіньким безумством. От і все.

Пік популярності репера припав на 2000-і. У той час він випустив пару великих хітів, в їх числі Smack That, Right Now (Na Na Na) та I Wanna Love You. За роки кар'єри Akon співпрацював з гігантами на кшталт Емінема та Snoop Dogg.

  • Раніше пікап Tesla Cybertruck зняли в новому кліпі Тревіса Скотта. Глядачі дуже чекали репчика від самого Ілона Маска, але на жаль...
  • Раніше репер Каньє Уест оголосив про плани балотуватися у президенти США в 2024 році. При цьому музикант щиро здивувався реакції громадськості. Так і не зрозумівши, чому ця новина викликала масові глузування, Уест навіть пригрозив змінити ім'я.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях