Лайм

Всі говорять про вбрання Наталі Портман на "Оскарі" - і не дивно, адже вона перетворила його на протест

Акторка знайшла спосіб креативно нагадати академікам про важливість рівності

Виспавшись після безсонної ночі, глядачі 92-й церемонії Оскар-2020 з новою силою взялися за її обговорення. У центрі уваги знову наряди на червоній доріжці, лауреати премії, інтриги та несподіванки. Так, одним з найбільш обговорюваних став наряд актриси Наталі Портман. Про нього говорять таблоїди та соцмережі, і не дивно, адже це дуже креативний варіант протесту.

Зірка фільмів "Леон" та "Чорний лебідь" проявила солідарність жінкам-режисерам, які не були номіновані цього року на премію "Оскар" і попросила бренд Dior вишити на її унікальному вбранні їх прізвища. Так на лацканах накидки з'явилися імена Лорін Скафарії ("Стриптизерши"), Грети Гервік ("Маленькі жінки"), Лули Ван ("Прощання") та інших.

"Я просто хотіла відзначити внесок жінок, яких не визнали за їх приголомшливу роботу цього року, своїм власним способом", - зазначила в бесіді з пресою Портман.

Вся справа в тому, що за 92-річну історію існування премії "Оскар" лише п'ять жінок потрапляли до шорт-листа номінантів у категорії "Кращий режисер", статуетка діставалася лише одній з них - Кетрін Бігелоу за фільм "Володар бурі".

Раніше на цю тему неодноразово висловлювалися як великі видання, так і самі актори. Але, схоже, що жест Портман став найяскравішим.

  • Нагадаємо, 92-я церемонія вручення кінопремій Оскар-2020 відбулася в ніч на 10 лютого в Лос-Анджелесі. Золоті статуетки вручили лауреатам у 24 категоріях.
  • Головний "Оскар" в категорії "Кращий фільм" дістався південнокорейському фільму "Паразити" режисера Пона Джун-Хо. Комедійно-драматична картина з елементами трилера стала першою не англомовною, яка удостоїлася нагороди в цій категорії.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях