Лайм

Коронавірус забрав життя ще одного знаменитого джазмена

Слідом за трубачем Уоллесом Роні пішов піаніст Елліс Марсаліс

2 квітня від ускладнень коронавірусу помер видатний джазовий піаніст і педагог Елліс Марсаліс-молодший. Смерть 85-річного музиканта підтвердило видання The New York Times.

Фото: facebook.com/wyntonmarsalis

"Елліс Марсаліс був легендою, - написала мер Нового Орлеана Латойя Кантрелл в Twitter. - Він був прообразом того, що ми маємо на увазі, коли говоримо про новоорлеанський джаз".

Новоорлеанский джаз також прийнято називати традиційним. Це стиль ранньої джазової музики, що виник в перші десятиліття XX століття. Марсаліс був одним з музикантів, зусиллями яких стиль відродився в кінці XX століття. Піаніст здобув популярність на початку 80-х років і навчив чотирьох з шести синів, які також стали видатними джазменами.

"Він пішов так, як він жив: приймаючи реальність", - написав у Facebook син Елліса, Вейнтон Марсаліс.

Сім'я музиканта проведе приватні закриті похорони, і в майбутньому, коли епідемія коронавірусу піде на спад, в Новому Орлеані встановлять публічний меморіал зірки джазу.

  • Раніше від коронавірусу помер відомий американський музикант Адам Шлезінгер. Лауреату премії Еммі було всього 52 роки.
  • Також у віці 59 років не стало Уоллеса Роні - видатного трубача, який був єдиним протеже легенди джазу Майлза Девіса. Причиною смерті музиканта стали ускладнення коронавірусу.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях