Лайм

В міграційній службі розповіли, як принц Гаррі зможе легально жити і працювати в США

Після переїзду в Лос-Анджелес "простому Гаррі" знадобиться грін-карта

1 квітня принц Гаррі і Меган Маркл офіційно почали нове "фінансово незалежне" життя в Лос-Анджелесі, склавши обов'язки старших членів королівської родини. Але якщо в Канаді, яка є країною-членом Британської Співдружності, пара могла залишатися без перешкод, в США правила зовсім інші. Адвокат міграційної служби розповів Page Six, на яких правах "просто Гаррі" живе в Америці.

Фото: @sussexroyal в Instagram

Для переїзду в Лос-Анджелес в кінці лютого Гаррі міг отримати або звичайну туристичну візу B1 / B2, або дипломатичну візу A1, призначену для державних чиновників і дипломатів. Він не може працювати ні за однією з них, крім як в урядовій або дипломатичній якості по візі А1.

Оскільки Гаррі більше не є представником Британської Корони, для життя і роботи в США йому знадобиться грін-карта. Він отримає тимчасовий дозвіл на роботу і поїздки після початкового схвалення, але процес отримання грін-карти може зайняти більше року. Через три роки після отримання грін-карти Гаррі зможе стати громадянином США. Втім, для цього йому доведеться відмовитися від королівського титулу і черги на престол, тому такий сценарій малоймовірний.

"Я б, напевно, доручив некомерційній організації Гаррі і Меган спонсорувати його, грунтуючись на історії благодійності, громадських робіт і активізму. Якщо організація не створена в США, їм також доведеться нею зайнятися, - сказав адвокат імміграційної служби. - Організація також може спонсорувати його постійне місце проживання в категорії по візі EB1A, але в даний час все швидше і простіше зробити завдяки подружньому спонсорству".

Віза EB-1 призначена для людей, які високо цінуються в своїй області. Як приклади уряд призводить лауреатів Пулітцерівської премії, "Оскара", переможців Олімпійських ігор, а також шановних академічних дослідників і посадових осіб. У Гаррі є всі шанси її отримати, але Меган Маркл, як громадянка США, також має право спонсорувати чоловіка для отримання грін-карти. До слова, аналогічним чином Меланія Трамп в 2006 році отримала право перевезти своїх батьків зі Словенії.

  • ЗМІ повідомляють, що принц Чарльз погодився платити мільйони доларів за безпеку Гаррі і Меган в США. Щедрий батько не залишить сина і його сім'ю без озброєної охорони.
  • Раніше коронавірусом захворів королівський лакей, який близько контактував з 93-річною Єлизаветою II. Швидкі тести на Covid-19 пройшли ще десятки інших службовців, і хоча їхні результати виявилися негативними, близький контакт хворого з літньою королевою викликав серйозну стурбованість.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях