Погляд

Якщо Кремль відправить танки на Київ, все закінчиться дуже швидко

У Путіна немає ні грошей, ні можливостей для ескалації ситуації на Донбасі

У Росії немає коштів для ескалації ситуації на Донбасі Фото: EPA/UPG

У розвідці США стверджують, що президент РФ Володимир Путін продовжить тиснути на Київ, загострюючи ситуацію на сході України. Напередодні секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив про те, що Кремль може спробувати дестабілізувати ситуацію в Києві демонстративними терактами, шляхом підтримки радикалів та використання окремих ЗМІ "для реалізації пропагандистських схем і ефесбешних інформаційних вкидів". Чи вистачить у Путіна коштів для нових ескалацій на Сході України, "Апострофу" розповів російський фінансист і блогер Слава Рабинович.

У Путіна немає не те, що грошей на ескалацію, у нього не вистачить ніяких можливостей зробити що-небудь з Україною. Тому що режим санкцій, який ввели, зупинив Путіна там, де зупинив.

Можна, звичайно, ввести танки не тільки в Київ. Російські танки можна знову ввести в Будапешт. Це теоретично. Але практично це буде не тільки кінець режиму Путіна, але й взагалі Росії як такої. Одразу введуть секторальні санкції з повним ембарго на російські енергоносії, будуть відключення SWIFT, а також величезна кількість інших санкцій, які тільки можна собі уявити. Тоді настане моментальний колапс режиму — все закінчиться дуже швидко і дуже просто. Тому у Путіна немає абсолютно ніякого способу, щоб будь-яким чином загострювати ситуацію в Україні, навіть якщо б у нього "були на це гроші". Він це прекрасно знає.

Якщо він буде ще більше підтримувати проросійських бойовиків Донбасу, то що отримає? Він спричинить ще більше зубожіння своєї країни і населення, яке не буде без кінця-краю це терпіти, цим самим він лише прискорить кінець свого режиму разом з його ОПГ. Те, що це все закінчиться і впаде, — 100%. Путін ніколи не зможе повернути час назад, ніколи не зможе виграти. Він був з самого початку приречений і зараз приречений, і буде приречений. Питання тільки в часі і обставинах, а також в тому чи відповідатиме він за свої злочини.

Читайте також

Підуть під ніж? Навіщо Безугла накинулася на генералів

Нынешняя критика генералов со стороны Безуглой имеет под собой основания

Людина справи. Що відомо про новий кейс Коломойського

Сидя в изоляторе, Коломойский коллекционирует уголовные дела

Наша відповідь "Вагнеру"? Чи є реальним сценарій створення приватних армій в Україні

Создание частных подразделений вызвало неоднозначную реакцию у экспертов