Погляд

Путін освідчився в любові до України: можна чекати найгіршого

Путін намагається показати себе борцем за мир у всьому світі

Президент РФ Володимир Путін виступив на засіданні Міжнародного дискусійного клубу "Валдай" Фото: kremlin.ru

"Миролюбні" заяви президента Росії Володимира Путіна про те, що він любить Україну і українців, спрямовані на те, щоб прикрити майбутню агресію Кремля. Глава РФ намагається виставити США агресором, а себе показувати "борцем за мир". Таку думку "Апострофу" висловив російський опозиційний політик Костянтин Боровий.

Якби Путін робив так само, як говорив, то, напевно, зменшувалося би протистояння на Сході України і почалися б переговори з приводу повернення Криму. Це звичайна тактика - говорити одне, думати інше, робити третє. Так влаштовані спецслужби, так влаштований Путін.

Путін весь час так говорить. Він завжди говорив про дружбу між народами - все, як у Радянському Союзі. У той момент, коли члени Політбюро говорили про мир у всьому світі, необхідно було очікувати конфліктів у різних частинах планети. Це звичайна тактика відволікання уваги, адже ви ж розумієте, що все, що відбудеться найближчим часом у зв'язку з посиленням конфлікту - це буде між США і Росією, між Україною і Росією. У цьому будуть винні ті, хто цей конфлікт (за версією кремлівської пропаганди, - "Апостроф") нібито провокує, а Путін залишається борцем за мир у всьому світі.

Наближаються вибори, а тактика, яка допомагала Путіну прийти до влади, потім її зберегти - це спецоперації, конфлікти. Згадаймо - спочатку були вибухи будинків, далі чеченська війна, грузинська кампанія, українська кампанія. Очікувати можна всього що завгодно, і навіть найгіршого, тому що така природа агресивного імперського режиму, який створив Путін на території Росії.

І вся ця мова про начебто примирення спрямована на те, щоб прикрити майбутню агресію. Тактика цього агресивного імперіалізму не змінюється, вона залишається такою ж. У жодній точці світу, де присутня Росія, ми не бачимо зниження напруги.

А російське населення, громадяни РФ сприймають зовнішні та внутрішні події через призму пропагандистських кампаній. Сьогодні це найсильніший інструмент впливу на масову свідомість. Я думаю, що ці заклики до миру - один з інструментів, який дозволяє людям вважати, що Путін і Росія - "борці за мир", а "агресивний американський імперіалізм", "фашистська хунта в Києві", терористичні організації в Сирії, "грузинська агресивна воєнщина" - це агресія. Всі ці народи, включаючи бідний корейський народ, начебто страждають від зовнішнього впливу американського імперіалізму.

Читайте також

Підуть під ніж? Навіщо Безугла накинулася на генералів

Нынешняя критика генералов со стороны Безуглой имеет под собой основания

Людина справи. Що відомо про новий кейс Коломойського

Сидя в изоляторе, Коломойский коллекционирует уголовные дела

Наша відповідь "Вагнеру"? Чи є реальним сценарій створення приватних армій в Україні

Создание частных подразделений вызвало неоднозначную реакцию у экспертов