Коли в Україні відступлять морози: прогноз погоди до Водохреща та на свято

В Україну знову прийде потепління

Фото: УНІАН

В Україну нарешті прийшли по-справжньому зимові температури, яких так не вистачало на Новий рік і Різдво. Однак синоптики запевняють, що холодна погода протримається кілька днів і знаменитих хрещенських морозів у цьому році не буде. Якою буде метеоситуація цього тижня, зокрема на Водохреща, дізнавався "Апостроф".

Згідно з даними Укргідрометцентру, 16 січня в Україні збережеться морозна погода. Так, температура вдень буде близько 2-5 градусів з позначкою "мінус", а вночі від -7 до -12. В цей же день на всій території країни крім західних областей очікуються снігопади.

Однак уже з 17 січня на країну чекає відлига. "17 січня із заходу прийде потепління, і цей холод піде, - розповів "Апострофу" начальник відділу метеорологічних прогнозів Гідрометцентру Владислав Білик. - Спочатку потеплішає на Заході країни, а, починаючи з 18 січня, вся Україна перебуватиме у теплому повітрі: під впливом циклону погода зміниться і покращиться".

Так, 17 січня вночі температура повітря буде від мінус 2 до мінус 7 градусів, а вдень стовпчик термометра поповзе вгору і покаже від -2 до +5 градусів, а в Криму - до +7. В цей же день всі без винятку регіони країни накриють опади у вигляді снігу вночі та мокрого снігу з дощем вдень.

У переддень Водохреща, 18 січня, ситуація з опадами дещо зміниться. На Західній Україні крім Львівської та Івано-Франківської областей буде сухо, а ось, за словами Білика, "в центральних областях очікується сніг, на півдні країни пройдуть дощі, на сході буде мокрий сніг і дощ".

Температура повітря 18 січня буде в діапазоні від -1 до +4 градусів вдень і 2-5 градусів морозу вночі.

На Водохреща, 19 січня, купатися у водоймах України зважаться тільки загартовані екстремали. Адже "до 19 січня температура зміниться наступним чином: від нуля до 5 градусів морозу очікується в нічний час доби, а вдень близько нуля градусів", - сказав синоптик.

Найхолодніше буде в Центрі та на Півночі країни: від нуля до 1 градуса морозу вдень і 2-5 градусів морозу вночі. Трохи тепліше на Заході та Сході: 0-3 градуси тепла вдень і 3 градуси морозу вночі. На Півдні від 3 до 5 градусів тепла в денний час доби та близько нуля в нічний.

Крім того, країну продовжить засипати снігом. "У північних областях очікується сніг, подекуди мокрий сніг, на півдні мокрий сніг і дощ", - резюмував синоптик.

У столиці України в цей день також очікуються снігопади. Вдень стовпчик термометра покаже від 1 градуса морозу до 1 тепла, а вночі киянам варто одягнутися тепліше: очікується від 2 до 4 градусів морозу.

Читайте також

Зброя із США допоможе Україні відбити наступ росіян і навіть більше - воєнний аналітик Марк Войджер

Влияние американской помощи на фронт будет ощутимо, но еще больше Украине нужны замороженные активы РФ

Харків мегашвидко оживає після російських бомб - офіцер Сил оборони

Офицер Сил обороны Евгений Тихий о ситуации на восточном фронте и попытках россиян перехитрить ВСУ

"Нічна варта" пост здала: як в українських бібліотеках позбавляються російської літератури

В библиотеках Киева практически избавились от книг российских писателей, поддержавших войну в Украине