Якщо Путін піде пробивати коридор у Крим, його зустріне одна з найкращих армій світу - Мустафа Джемілєв

Мустафа Джемілєв про проблеми з водою в анексованому Криму

Фото: kremlin.ru

В анексованому Криму ускладнюються проблеми з прісною водою. Через посуху стрімко зменшується рівень води у місцевих водосховищах. Але президент РФ Володимир Путін, незважаючи на це, не піде на військову операцію з метою пробити сухопутний коридор до Криму, оскільки півострів йому потрібен тільки як військова база. А ціна, яку Кремль заплатить за операцію проти українських військ, буде занадто високою.

Таку думку висловив у бліц-інтерв'ю "Апострофу" один з лідерів кримських татар, Уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу, нардеп МУСТАФА ДЖЕМІЛЄВ.

- Зараз в Криму є великі проблеми з водою. Місцева "влада" заявляє, що жителям півострова подаватимуть воду по годинах. У зв'язку з цим чи може Путін спробувати пробити сухопутний коридор до Криму або ще якось впливати на Україну, щоб змусити нас подавати воду на анексований півострів?

- Поведінка Путіна взагалі-то непередбачувана, нічого не можна виключити. Але з боку Путіна це буде дуже нерозумно і безперспективно.

Все-таки Україна вже не в такому стані, як у 2014 році. Тому, перш ніж зважитися на таке, він повинен порахувати в умі, скільки "вантажів 200" доведеться доставляти до себе на батьківщину, якою буде реакція у світі і в самій Росії. Одним словом – це малоймовірно.

Так, у 2014-му році була така небезпека. Але, отримавши відсіч навіть від наших добровольчих батальйонів, вони вже стали трошки розсудливими. А зараз українська армія - серед найкращих у світі.

- Разом з тим, Росія збільшила свою військову присутність в Азовському морі. З якою метою?

- Вони, найімовірніше, залякують. Створюють напруженість у розрахунку на те, що українська сторона злякається, якщо вони щось там робитимуть.

Читайте також: Є два варіанти повернення Криму Україні - Мустафа Джемілєв

- Як ви думаєте, яким чином вони вирішуватимуть цю проблему: адже у Криму люди можуть і зовсім залишитися без води?

- Питна вода там буде, просто для сільського господарства не буде води. Але економіка Криму Росію ж взагалі не цікавить. Кремль використовує півострів тільки як військову базу. Сидітимуть на дотаціях і далі: поки триватиме окупація, вони щороку виділятимуть 3-5 мільярдів. Санкції ніхто не зніматиме.

Розумієте, правлячу кремлівську кліку добробут навіть жителів Росії не дуже цікавить, тим більше окуповані території.

Але вони підтримуватимуть там життя: доставлятимуть продукти, якусь електроенергію, та й воду, щоб там люди не повмирали. Але гідного життя там ніколи не буде, поки триває окупація.

Читайте також

Ті з росіян, які вижили - навчилися воювати, - командир Грузинського легіону

Почему грузинские добровольцы воюют за Украину — интервью с командиром Грузинского легиона

У Путіна провал з 9 травня, росіяни шукають нову сакральну дату - нацгвардієць Андрій Отченаш

Нацгвардеец Андрей Отченаш рассказал, что происходит возле Часова Яра и какие потери россиян

Великодня хода: яка погода буде у святкові вихідні

В пасхальные выходные погода в Украине будет умеренной - сильная жара спадет, и во многих областях пройдут дожди, местами грозы