Температурні "гойдалки": синоптики попередили про похолодання

До кінця тижня в Україні буде помірна погода

Фото: УНІАН

Після нетривалих різдвяних морозів в Україну знову прийшли плюсові температури. Але синоптики запевняють, що така відлига триватиме не довго, і вже до кінця поточного тижня українцям знову доведеться тепліше закутатися в зимовий одяг. Якою буде погода в найближчі дні, дізнавався "Апостроф".

Згідно з даними "Укргідрометцентру", в п'ятницю, 17 січня, в Україні практично не очікується опадів. Тільки у Львівській, Івано-Франківській і Закарпатській областях синоптики прогнозують невеликий сніг з дощем.

Денного "мінусу" синоптики в цей день не очікують в жодному регіоні України. Найтепліше буде в Криму: від +7 до +9 вдень і всього 1 градус морозу вночі. На інших територіях півдня країни: в Херсонській, Миколаївській та Одеській областях очікується від 2 до 7 градусів тепла в денний час доби і близько 2 градусів морозу вночі.

На півночі, в центрі в сході трохи прохолодніше: 1-4 тепла стовпчики термометра покажуть днем, і 3-7 морозу після заходу сонця. Що стосується Західної України, то тут максимальна температура повітря вдень складе близько 3-5 градусів тепла, а вночі впаде до 1 градусу з позначкою "мінус".

У суботу, 19 січня, на Водохреще температура повітря знову почне падати, але незначно. На півдні все ще буде триматися "плюс", і температура вдень підніметься від 1 до 5, а в Криму до 7 градусів тепла. Вночі тут очікується від 1 морозу до 1 тепла. На решті території країни в денний час доби стовпчики термометрів покажуть від 1-3 градусів морозу до +1 градуса, а ось вночі варто очікувати морози на рівні 3-5 градусів з позначкою "мінус".

Опади в цей день пройдуть тільки на території Донецької та Закарпатської областей. На решті території країни буде сухо і сонячно.

Прогноз погоди на четвер, 17 січня 2019 Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на п'ятницю, 18 січня 2019 Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на суботу, 19 січня 2019 Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на неділю, 20 січня 2019 Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на понеділок, 21 січня 2019 Фото: meteo.gov.ua
1 / 1

А ось вже в неділю, 20 січня, нестабільний, але все ж "плюс" буде спостерігатися тільки на півдні України і в Закарпатській області: від 1 тепла до 1 морозу синоптики прогнозують в денний час доби і 1-4 градуси з позначкою "мінус" після заходу сонця.

На решті території країни очікуються 2-5 морозу вдень і від 6 до 9 (а на півночі і до 11) градусів нижче нуля в нічний час доби. Опади у вигляді снігу з дощем в неділю пройдуть на сході України, в Закарпатській і Херсонській областях, а також в Криму.

За словами народного синоптика Леоніда Горбаня, після 20 січня очікується нова хвиля похолодання. Температура повітря сягатиме 15 градусів морозу, проте вже в кінці січня країну чекає відлига і навіть невеликий "плюс".

Читайте також

Ті з росіян, які вижили - навчилися воювати, - командир Грузинського легіону

Почему грузинские добровольцы воюют за Украину — интервью с командиром Грузинского легиона

У Путіна провал з 9 травня, росіяни шукають нову сакральну дату - нацгвардієць Андрій Отченаш

Нацгвардеец Андрей Отченаш рассказал, что происходит возле Часова Яра и какие потери россиян

Великодня хода: яка погода буде у святкові вихідні

В пасхальные выходные погода в Украине будет умеренной - сильная жара спадет, и во многих областях пройдут дожди, местами грозы