Зима повертається: синоптики розповіли про погоду в останній тиждень березня

Прогноз погоди в Україні на 26-31 березня

Фото:

Перший місяць календарної весни добігає кінця. Дебют весни виявився досить м'яким: без міцних морозів, але з сильним вітром і рясними опадами. Яку погоду очікують синоптики в останній тиждень березня, дізнавався "Апостроф".

Згідно з даними Укргідрометцентру, у вівторок, 26 березня, країну накриють опади. Дощі пройдуть на півдні, сході, заході і в центрі України, а ось на півночі країни синоптики навіть прогнозують мокрий сніг.

Найтепліше в цей день буде на півдні України та Закарпатті. У Цих регіонах вдень стовпчики термометрів покажуть від 9 до 12 градусів тепла, а вночі опустяться до 3-6 градусів з позначкою "плюс".

Трохи прохолодніше буде на сході, півночі та в центрі країни: від 6 до 9 градусів з позначкою "плюс" вдень і 1-4 градуси тепла стовпчики термометрів покажуть уночі. Найпрохолодніше в цей день буде на заході України: від 4 до 6 тепла вдень і 1-3 градуси з позначкою "плюс" у нічний час доби.

У середу, 27 березня, дощі і сніг на півночі продовжать заливати і засипати територію України. Тільки на заході синоптики прогнозують суху, але хмарну погоду.

У цей день похолодає. Температура повітря на півдні і сході країни впаде до 6-9 градусів тепла вдень, а вночі стовпчики термометрів покажуть від 0 до 4 градусів тепла. У центрі, на півночі і заході країни вдень очікуються відносно комфортні 4-7 тепла, а ось після заходу сонця температура повітря в цих регіонах країни різко опуститься - до одного градусу морозу.

Прогноз погоды на 28 марта
1 / 1
Прогноз погоды на 27 марта
1 / 1
ПРогноз погоды на 30 марта
1 / 1
Прогноз погоды на 29 марта
1 / 1
Прогноз погоды на 26 марта
1 / 1

У четвер, 28 березня, опади нарешті покинуть Україну. По всій території країни очікується хмарна, але суха погода.

Денна температурна картина практично не зміниться, лише на сході стовпчики термометрів впадуть на 2-3 градуси. А ось вночі жителів заходу, центру, півночі і навіть півдня країни чекають морози від 1 до 3 градусів з позначкою "мінус".

У п'ятницю, 29 березня, в країну знову повернуться дощі. Правда, опади очікуються тільки у східних регіонах України, на решті ж території буде сухо.

Нічний "мінус" на рівні 1-2 градусів збережеться у всіх регіонах країни, а ось денні температури почнуть зростати. Так, на півдні, заході і в центрі України стовпчики термометрів покажуть весняні 8-10 градусів тепла, а на сході і півночі буде прохолодніше - від 5 до 8 градусів з позначкою "плюс".

У суботу, 30 березня, буде ще тепліше на заході, в центрі і на півдні країни. Вдень стовпчики термометрів доберуться до позначки в 10-13 градусів тепла, а вночі впадуть до 0-2 градусів тепла. Нічний "мінус" збережеться лише на сході та півночі України, але невеликий: близько 1 градуса морозу. А ось вдень жителям сходу і півночі буде комфортно: синоптики очікують від 7 до 10 градусів тепла. Аналогічна температурна картина буде спостерігатися і в останній день березня.

Читайте також

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Тариф на электроэнергию в Украине повысят с 1 июня до 3,5 гривны за 1 киловатт-час, холодная вода пока не подорожает

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Украинцы устали от дождей и ждут возвращения теплой апрельской погоды - и Гидрометцентр обещает тепло

Напади на військових з ТЦК: як припинити агресію

Украинцы все чаще стали вести себя агрессивно в отношении военных, которые еще вчера защищали Украину в боях с российскими оккупантами