Коли потеплішає і припиняться грози: синоптики розповіли про погоду на перші травневі вихідні

Прогноз погоди на 3-7 травня

Фото: Pixabay.com

Перші вихідні травня не потішать українців теплою погодою - дощі з грозами очікуються у всіх регіонах країни. Якою буде погода на вихідні і початок наступного тижня, дізнавався "Апостроф".

У п'ятницю, 3 травня, дощі очікуються у всіх регіонах, крім Січеславської та Харківської областей, півдня країни і Криму. У Гідрометцентрі уточнили, що сильні дощі очікуються на заході України.

Найтепліше буде в південних областях і Криму (+20-23). На решті території очікується 17-20 градусів з позначкою "плюс".

У суботу, 4 травня, трішки похолодає у західних областях - вдень температура повітря складе 15-17 градусів. На один градус тепліше очікується на півночі країни і в Одеській області. В інших регіонах буде 20-23 градуси тепла.

Вночі очікується +6-8 на заході, і +9-11 в інших регіонах країни.

Також 4 травня на більшій частині країни очікуються дощі з грозами. Сухо буде на сході, в Запорізькій, Херсонській областях та Криму.

У неділю, 5 травня, дощі залишаться тільки в західних областях. У цьому регіоні буде й найхолодніше - від 15 до 17 градусів з позначкою "плюс". На решті території очікується 20-24 градуси вище нуля. Вночі буде 6-11 градусів залежно від регіону.

Прогноз погоди на 3 травня
1 / 1
Прогноз погоди на 4 травня
1 / 1
Прогноз погоди на 5 травня
1 / 1
Прогноз погоди на 6 травня
1 / 1
Прогноз погоди на 7 травня
1 / 1
на відміну від "Молота", з нового міномета можна вести стрілянину на 360 градусів, не виймаючи зброю з плити Фото: Денис Попович / Апостроф
1 / 1

Початок нового робочого тижня ознаменується поверненням грозових дощів, які очікуються на півночі, в центрі і на півдні. На заході синоптики прогнозують дощі, а в східних областях і Криму буде сонячна погода.

На сході очікуються літні 24-26 градусів тепла. У північних центральних і південних областях буде +19-22. Разом з тим, суттєве похолодання буде на заході. +9-11 у Волинській, Львівській, Рівненській, Тернопільській та Івано-Франківській областях, +11-13 очікується в Хмельницькій і Чернівецькій областях, +12-14 буде в Закарпатській області та +14-16 - у Житомирській і Вінницькій.

Вночі в західних областях буде 5-8 градусів тепла, а на решті території очікується +9-12.

У вівторок, 7 травня, дощі накриють всю Україну, а грози очікуються у всіх регіонах, крім західних.

На сході, а також у Сумській, Полтавській, Запорізькій та Січеславській областях збережуться літні температури - 20-26 градусів тепла. У західних областях трохи потеплішає - до 17 градусів. Найхолодніше буде в Хмельницькій, Чернівецькій, Житомирській та Вінницькій.областях.

Вночі буде +3-5 на заході і +8-12 на решті території.

За словами синоптика Наталії Діденко, суттєве потепління повернеться в Україну 9-10 травня.

Читайте також

Наступ росіян на Харківщині: куди націлилися війська Путіна

У россиян нет сил для того, чтобы реально осуществить наступление для захвата Харькова

Згодні взяти олігофрена: як працюватимуть нові правила ВЛК

В работе ВВК существенно изменялись правила работы

Борги у спадок: депутати зобов'яжуть українців платити за своїх батьків

Отказаться от наследства, если твои родители должны - теперь не получится