Ні дня без дощів: синоптики розповіли про сюрпризи погоди на тиждень

Прогноз погоди на 21 - 26 травня

Фото: Євген Котенко / Апостроф

Друга половина травня принесла в Україну по-літньому високі температури. З шаф довелося дістати літні речі, а демісезонні куртки і пальта заховати подалі. Однак за прогнозами синоптиків, цього тижня погода готує українцям черговий сюрприз: похолодання і грозові дощі по всій території країни. Який погоди чекати у передостанній тиждень весни, дізнавався "Апостроф".

Як повідомляють в Укргідрометцентрі, у вівторок, 21 травня, на більшій території України пройдуть дощі з грозами. Сухо буде тільки на сході та півдні країни, але в Одеській області синоптики прогнозують короткочасні опади.

На сході, півдні, півночі і в центрі країни буде зберігатися практично ідентична температурна картина: вдень стовпчики термометрів покажуть від 23 до 26 градусів тепла, а вночі на півдні, півночі і в центрі буде +13-15, а ось на сході близько 8-10 градусів з позначкою "плюс".

На Західній Україні в цей день буде прохолодніше. Удень варто очікувати від 16 до 19 градусів тепла, а в нічний час доби від 10 до 13 градусів з позначкою "плюс".

У середу, 22 травня, температура повітря не суттєво, але знизиться, а ось грозові дощі заллють абсолютно всю територію України.

На півночі, сході, півдні і в центрі цього дня стовпчики термометра вдень покажуть комфортні 21-23 градуси з позначкою "плюс", а після заходу сонця температура повітря впаде рівно на 10 градусів.

прогноз погоди на 21 травня
1 / 1
прогноз погоди на 22 травня
1 / 1
прогноз погоди на 23 травня
1 / 1
прогноз погоди на 24 травня
1 / 1
прогноз погоди на 25 травня
1 / 1

На Західній Україні буде прохолодніше: +17-21 вдень і близько 10 з позначною "плюс" уночі.

У четвер, 23 травня, ні температурна картина, ні ситуація з опадами практично не зміниться. Синоптики прогнозують дощі по всій території країни, тільки на півдні температура повітря трохи виросте і складе 24-26 градусів тепла вдень і 12-14 у нічний час доби.

У п'ятницю, 24 травня, відзначити завершення робочого тижня прогулянкою на природі не вийде, адже в цей день сухого регіону в Україні також не знайдеться.

На півдні і сході в цей день стовпчики термометрів піднімуться вдень до 23-25 градусів тепла, а вночі опустяться до 12-15 з позначкою "плюс". У центрі і північних регіонах України вдень очікується +21-23, а після заходу сонця температура повітря впаде до 11-13 градусів.

Найпрохолодніше в цей день буде на заході країни: +16-20 вдень і від 8 до 11 градусів тепла вночі.

У суботу, 25 травня, дощі з грозами продовжать заливати Україну. На півдні, півночі, сході і в центрі країни температура повітря вдень підніметься до 21-23 градусів вище нуля, а вночі опуститься до 12-14 з позначкою "плюс". На заході країни в цей день буде прохолодніше: +16-19 вдень і близько 10 градусів тепла вночі.

У неділю, 26 травня, ситуація з опадами не зміниться: все так же дощитиме по всій країні. Температурна картина також без сюрпризів, тільки на заході вдень температура підніметься до +20.

Втім, як розповіли "Апострофу" в Укргідрометцентрі, опади не будуть спостерігатися цілодобово.

"Це опади короткочасного, літнього характеру, які випадають на другу половину дня, вечір, половину ночі, а вранці вони будуть припинятися, але до другої половини дня знову будуть збиратися дощові хмари", - зазначили "Апострофу" в Укргідрометцентрі.

Стабілізується погода ближче до кінця весни.

"До 29 травня буде спостерігатися така ситуація. А 29-30 травня очікується перерва в опадах, так як буде поле підвищеного тиску", - резюмував черговий синоптик Укргідрометцентру.

Читайте також

Чи всім чоловікам потрібен штрих-код ТЦК: роз'яснення Міноборони

Кому с 18 мая обязательно нужно получить VIN-код в ТЦК - спикер Минобороны Украины Дмитрий Лазуткин объяснил для всех украинцев

Мобілізація засуджених: чи зможуть воювати ті, хто сидить по тюрмах

Нардепы приняли закон о мобилизации осужденных - кто из зеков сможет воевать и на каких позициях

Вперлися і видихнулися: що відбувається на півночі Харківської області

Россияне не смогли продвинуться вглубь украинской территории