Майже ідеальна погода: синоптики потішили прогнозом на тиждень

Прогноз погоди на 6 - 11 серпня

Фото: 24news.com.ua

Початок серпня в Україні видався нетипово прохолодним і дощовим. Правда, синоптики запевняють, що остаточно прощатися з літніми температурами українцям не варто, і в країну ще повернеться спека і безхмарні дні. Якою буде погода найближчого тижня, дізнавався "Апостроф".

За даними Укргідрометцентру, у вівторок, 6 серпня, на території Західної України очікуються дощі з грозами. На решті території сухо і без опадів.

Незважаючи на опади, у цей день найтепліше буде якраз на заході країни і в південних областях. Температура повітря вдень підніметься до 24-27 градусів з позначкою "плюс", а вночі опуститься до +11-15.

На півночі, в центрі та на сході на кілька градусів буде прохолодніше: вдень стовпчики термометрів покажуть +23-25, а вночі впадуть до 9-12 тепла.

У середу, 7 серпня, дощитиме на заході країни. Опади також зачеплять Київську та Чернігівську області. В інших регіонах синоптики прогнозують хмарну, але суху погоду.

А ось температура повітря почне зростати. На заході, півдні і в центрі України вдень варто очікувати від 27 до 30 градусів тепла, а після заходу сонця стовпчики термометрів покажуть від 12 до 15 градусів з позначкою "плюс" (в Одеській області буде +17-19).

У північних і східних регіонах буде трохи прохолодніше: від 25 до 28 тепла вдень і близько +10 уночі.

Читайте: На окупований Крим обрушилася потужна злива: фото потопу

У четвер, 8 серпня, температурна картина не зміниться, а опади очікуються на заході і півночі України.

В останній робочий день тижня, п'ятницю, 9 серпня, на кілька градусів впаде температура на заході. Вдень очікується +24-26, а після заходу сонця буде близько 15 градусів з позначкою "плюс". На Закарпатті синоптики прогнозують більш високі температури: +26-28 вдень і +15-17 вночі.

Прогноз погоды на 6 августа
1 / 1
Прогноз погоды на 7 августа
1 / 1
Прогноз погоды на 8 августа
1 / 1
Прогноз погоды на 9 августа
1 / 1
Прогноз погоды на 10 августа
1 / 1

На півдні України залишатиметься спека: 28-30 градусів тепла стовпчики термометрів покажуть удень, а вночі температура опуститься до 17-19 градусів з позначкою "плюс".

У центрі і на сході України денні показники температур встановляться в межах +26-28, а вночі буде прохолодніше: 15-17 тепла.

На півночі вдень синоптики прогнозують від 24 до 26 тепла, а після заходу сонця все ті ж +15-17. Опади в п'ятницю продовжать заливати захід країни, а також поширяться на північ і центр України. На півдні і сході в цей день очікується ясна погода.

У суботу, 10 серпня, температурна картина залишиться незмінною, тільки ситуація з опадами зміниться: в більшості регіонів країни буде хмарно, але сухо, і тільки на заході синоптики прогнозують дощі.

У неділю, 11 серпня, на заході України знову підніметься температура повітря до 28-29 градусів тепла, а на Закарпатті - аж до +30. Такі ж показники температур будуть і на півдні. А ось на сході, півночі та в центрі трохи прохолодніше: від 26 до 28 градусів з позначкою "плюс". Опади очікуються на сході і заході України.

Читайте також

Захист України: як українських школярів готуватимуть до війни

Украинских школьников будут учить, почему важно защищать Украину

Наступ росіян на Харківщині: куди націлилися війська Путіна

У россиян нет сил для того, чтобы реально осуществить наступление для захвата Харькова

Згодні взяти олігофрена: як працюватимуть нові правила ВЛК

В работе ВВК существенно изменялись правила работы