"Пекельний" рекорд Італії і паніка в США: коронавірус почав вбивати дітей, фото і відео

США та Італія обійшли Китай за рівнем поширення смертельної хвороби.

Фото: Facebook

Число померлих від коронавірусу в Італії перевищило 10 тис. осіб, в країні заражено понад 92 тис., але поширення COVID-19 не зупиняється. Не краща ситуація і в США - там уже 124 тис. підтверджених випадків інфікування.

У ВООЗ кажуть, що ризики подальшого зростання смертності досить високі - коронавірус передається за допомогою крапель через повітря і контактним способом. Найбільш небезпечна людина, у якої є ознаки респіраторного захворювання.

В Україні станом на 10:00 неділі, 29 березня, зафіксовано 418 випадків коронавірусу, 9 людей померли, 5 - одужали. "Апостроф" розповідає все, що відомо про ситуацію в нашій країні і світі на даний момент.

За останніми даними, загальна кількість померлих від інфекції, викликаної новим коронавірусом SARS-CoV-2, в світі складає 30 864 людини.

Найбільше смертей зафіксовано в Італії - 10 023 людини і в Іспанії - 5 982. У Китаї - 3 182 людини за весь час епідемії. Всього в світі 666 211 інфікованих, одужали 141 789 осіб.

Країнами з найбільш швидким поширенням коронавірусу залишаються США, Італія, Іспанія, Німеччина, Франція і Іран.

У США найбільше від поширення COVID-19 постраждали штати Нью-Йорк, Нью-Джерсі і Каліфорнія (3,8 тис.). Незважаючи на те, що в Нью-Йорку понад 52 000 інфікованих, президент країни Дональд Трамп передумав вводити жорсткий карантин.

"За рекомендацією робочої групи Білого дому по коронавірусу і після консультацій з губернатором штату Нью-Йорк, Нью-Джерсі і Коннектикут ми видамо рекомендації з подорожей. Карантин не потрібен", - заявив він.

Тим часом у Чикаго зафіксований перший у США випадок смерті дитини у віці до 1 року, у якої був виявлений коронавірус. Деталі про малюка поки не розкривають, але в США підкреслюють: найбільший ризик інфікування COVID-19 все ж у людей похилого віку.

В країні через коронавірус вже спорожніли полиці магазинів - люди в паніці змітають все.

Найбільшим попитом користуються заморозка, консерви, крупи, макарони. Скуповують те, що довго зберігається.

"Всі муніципальні спортивні майданчики закрито, 90% людей сидять вдома і бояться. Преса постійно повідомляє про смертельну небезпеку, що люди гинуть у величезних кількостях", - розповів житель Нью-Йорка Джон Варолі.

В Італії від коронавірусу померли понад 10 тис. осіб, в п'ятницю був поставлений ще один сумний рекорд: число померлих склало 969 осіб - це найвищий показник летальності в окремо взятій країні за добу з початку нинішньої пандемії.

Італійський Національний інститут охорони здоров'я вже попередив, що пік захворюваності не пройдено і карантинні заходи будуть продовжені.

На тлі коронавірусу люди навіть відмовляються платити за продукти. Такий інцидент стався в супермаркеті Lidl Italia в Палермо - 15 осіб намагалися вийти з магазину повз каси. Свій вчинок вони аргументували тим, що ціни завищені на тлі пандемії.

У мережі з'явилися кадри з лікарні Сан-Херардо в італійському місті Монца. Тут проходять лікування найважчі пацієнти з COVID-19. У Сан-Херардо також направляють людей з підозрою на коронавірус для запобігання поширенню інфекції.

В Іспанії понад 800 людей померли через коронавірус за останню добу. Число інфікованих зросло на 6,5 тис.

У Мадриді трупи зберігають у великому торговому центрі. Заклад фактично перетворили на морг. Крематорії та похоронні агентства не можуть впоратися з ситуацією. Померлих кладуть на ковзанці ТЦ. Його площа 1800 квадратних метрів.

Медики працюють у режимі воєнного часу - допомагають у першу чергу тим, у кого більше шансів вижити. За даними місцевих ЗМІ, пацієнтів старше 75 років у реанімацію не доставляють.

Через пандемію католицька церква спростила процедуру поховання. Тепер духовенство в районі кладовищ читає молитви і окроплює святою водою катафалки. До прощання пускають тільки близьких родичів.

Від коронавірусу померла іспанська принцеса Марія Тереза. Їй було 86 років, і це перша жертва пандемії COVID-19 серед представників монарших родів Європи.

В Австралії на тлі поширення CoViD-19 вирішили масово впровадити технологію, що дозволяє на відстані вимірювати температуру, визначати кашель, а також фіксувати пульс і кров'яний тиск.

Систему планують встановлювати в вуличні камери і дрони, щоб таким чином контролювати поширення інфекції. Як з'ясувалося, у військових ця технологія вже була розроблена, але ввести її в масове виробництво вирішили тільки зараз.

Китай же повертається до життя. В Ухані урочисто провели лікарів після ослаблення карантину. На знятому відео видно, як автобуси з медиками супроводжує почесний караул, сотні людей знімають те, що відбувається, на камери своїх смартфонів. Багато кланяються лікарям, які виїжджають, адже саме медики були на передовій боротьби зі смертельним вірусом.

У Британії вирішили боротися не тільки з коронавірусом, а й провокаторами, які лякають населення. Тепер кожному, хто стане кашляти в обличчя поліцейським або продавцям у магазині, буде загрожувати серйозне покарання. Провокаторів чекатиме два роки в'язниці.

Професію лікарів в країні стали поважати більше - з'явилося відео, як сусіди парамедика аплодують їй, коли вона вирушає на чергову нічну зміну.

У Росії серед нових хворих коронавірусом багато молодих людей. За останню добу в Москві підтверджено 197 нових випадків зараження коронавірусом.

Серед нових хворих - 152 людини у віці від 18 до 65 років і 32 людини старше 65 років. Також коронавірус підтверджено у 13 дітей. Всі пацієнти, а також особи, що контактували з ними, вже знаходяться під медичним наглядом. 13 осіб з числа хворих в останні два тижні відвідували європейські країни. Всього зафіксовано в цілому 1 264 випадки захворювання коронавірусом COVID-19

За добу в Росії померли чотири пацієнти з позитивним тестом на коронавірус. Таким чином, загальне число померлих досягло восьми. Одному з пацієнтів, який напередодні помер у Москві, було 90 років, він страждав на хронічні захворювання.

В Індії увагу до проблеми коронавірусу залучають по-своєму. Поліцейський Раджеш Бабу з міста Ченнаї під час патрулювання надягає шолом, який зображає модель коронавірусу.

За його словами, так він нагадує про небезпеку хвороби і важливість карантину.

Ситуація в Україні

Станом на ранок 29 березня в Україні було зафіксовано 109 нових випадків захворювання коронавірусом COVID-19. Всього в країні зараз 418 лабораторно підтверджених випадків захворювання.

Зараз коронавірусна хвороба виявлена:

  • Вінницька область - 22 випадки;
  • Волинська область - 2 випадки;
  • Дніпропетровська область - 6 випадків;
  • Донецька область - 2 випадки;
  • Житомирська область - 5 (1 летальний) випадків;
  • Закарпатська область - 1 випадок;
  • Запорізька область - 11 випадків;
  • Івано-Франківська область - 41 (3 летальних) випадок;
  • Кіровоградська область - 4 випадки;
  • м. Київ - 82 випадки;
  • Київська область - 45 випадків;
  • Львівська область - 5 випадків;
  • Луганська область - 2 випадки;
  • Одеська область - 8 випадків;
  • Полтавська область - 1 випадок;
  • Рівненська область - 9 випадків (2 летальних);
  • Сумська область - 6 випадків (1 летальний);
  • Тернопільська область - 57 випадків (1 летальний);
  • Харківська область - 1 випадок;
  • Херсонська область - 1 випадок;
  • Хмельницька область - 1 випадок;
  • Чернівецька область - 59 (1 летальний, 5 одужання) випадків;
  • Черкаська область - 46 випадків;
  • Чернігівська область - 1 випадок.

Також стало відомо, що помер член Ради директорів Конфедерації будівельників України, колишній заступник глави Київської ОДА Олег Міщенко, у якого діагностували коронавірус COVID-19.

Чоловік цілий тиждень боровся за життя, але складна форма цукрового діабету і COVID-19 зробили своє.

Читайте також

Чи всім чоловікам потрібен штрих-код ТЦК: роз'яснення Міноборони

Кому с 18 мая обязательно нужно получить VIN-код в ТЦК - спикер Минобороны Украины Дмитрий Лазуткин объяснил для всех украинцев

Мобілізація засуджених: чи зможуть воювати ті, хто сидить по тюрмах

Нардепы приняли закон о мобилизации осужденных - кто из зеков сможет воевать и на каких позициях

Вперлися і видихнулися: що відбувається на півночі Харківської області

Россияне не смогли продвинуться вглубь украинской территории