"Дельта"-вірус більш заразний і смертоносний, але вакцина дає перевагу - ізраїльський лікар

Деякі вакцини дають близько 90% ефективності

Борис Бриль Фото: glavcom.ua

У світі активно поширюється новий штам коронавіруса, відомий під назвою "Дельта". Дана мутація вперше була виявлена в Індії. Вона є більш заразною для молодих ллюдей. У той же час, фіксується високий рівень летальності серед хворих. Два випадки захворювання штамом коронавірусної інфекції "Дельта" зафіксовані вже в Україні. Хто може заразитися, чи працює проти "Дельти" вакцина, і як з "індійським" штамом борються, наприклад, в Ізраїлі, в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповів ізраїльський доктор БОРИС БРИЛЬ.

- У світі швидко поширюється новий штам коронавіруса - "Дельта". Що відбувається в Ізраїлі, і як там вирішують проблему?

- "Дельта"-вірус є більш заразним для людей, які вже перехворіли і які вакцинувалися лише однією дозою вакцини. Крім цього, він більш заразний, більш смертоносний і складніше лікується саме для молодих людей. Люди, які вакцинувалися, мають набагато більшу перевагу.

- Яка зараз ситуація з цим штамом в Ізраїлі?

- В Ізраїлі 95% тих, що заразилися - це люди, які не отримали щеплення. Вакцинація добре показує себе проти даного штаму вірусу, принаймні, у нас в країні. Зараз відбувається термінова вакцинація дітей від 12 до 16 років. Але знову ж таки, проводяться додаткові дослідження, щоб ще раз переконатися в цілковитій безпеці.

- Яка вакцина використовується найчастіше?

- В Ізраїлі в основному Pfizer і трохи Moderna.

- Є якась інформація про те, наскільки вони ефективні проти нових штамів?

- AstraZeneca ефективна і ваша Covishield. Хоча китайська менш ефективна, тому що її принцип роботи - це так би мовити інактивований вірус, якщо я правильно розумію. AstraZeneca і Pfizer досить ефективні. Скажімо, 88-90% ефективності - це дуже високий показник.

- Чи означає це, що будуть вакцинувати не тільки підлітків, але і маленьких дітей?

- Зараз почали вакцинувати дітей з 12 до 16 років. Про менший вік поки що не йдеться.

Читайте також

Ті з росіян, які вижили - навчилися воювати, - командир Грузинського легіону

Почему грузинские добровольцы воюют за Украину — интервью с командиром Грузинского легиона

У Путіна провал з 9 травня, росіяни шукають нову сакральну дату - нацгвардієць Андрій Отченаш

Нацгвардеец Андрей Отченаш рассказал, что происходит возле Часова Яра и какие потери россиян

Великодня хода: яка погода буде у святкові вихідні

В пасхальные выходные погода в Украине будет умеренной - сильная жара спадет, и во многих областях пройдут дожди, местами грозы