Без великої спеки, але з грозами: якою буде погода в Україні на свята

Атмосфера порадує українців на тривалих святкових вихідніх

Фото: pixabay.com

На честь святкування Дня Незалежності, українців очікують чотири святкових вихідних. Аномальні спекотні дні, які раніше нависали над Україною, залишилися позаду. А з 21 по 24 серпня нас чекає комфортна тепла погода, але в деяких регіонах обіцяють грози та дощі. Детальніше про погоду на свята - в матеріалі "Апострофа".

За даними Укргідрометцентру, в суботу, 21 серпня, найнижча температура буде спостерігатися в західних областях. Стовпчики термометра не перевищать позначку в +25 градусів вдень. Вночі буде досить прохолодно - від +11 до +14 градусів. Вдень на заході очікуються дощі з грозами.

На решті території України трохи тепліше - до 28 градусів тепла вдень, і до +18 вночі. Дощі також очікуються у південно-схудних областях.

За прогнозами синоптика Наталії Діденко, в суботу в центральних та північних областях можуть спостерігатися сильні пориви вітру. "Обережно під щитами і білбордами", - попереджає вона.

У неділю, 22 серпня, комфортна температура на рівні +25 градусів встановиться в центральних та північно-західних областях України. Вночі температура опуститься до 10-14 градусів тепла.

Спекотніше буде на південному сході країни, там температура підніметься до +29 градусів вдень і до +17 вночі. По всій країні без опадів.

У понеділок, 23 серпня, дощі повернуться в Закарпатську, Волинську, Рівненську та Львівську області. Температура в центрі і на північному заході становитиме 23-25 градусів зі знаком "плюс", і тільки в Закарпатській області стовпчики піднімуться до +28 градусів. Вночі температура опуститься до +10-14 градусів.

На південному сході до +29 градусів вдень, вночі - 15-17 градусів тепла і без опадів.

На День Незалежності, у вівторок, 24 серпня, очікується істотне зниження температури у Волинській та Рівненській областях - 16-18 градусів тепла вдень. В інших областях України тепліше - до +28 вдень, і до +16 вночі. Дощі пройдуть в північно-західних регіонах.

"У Києві на День Незалежності температура повітря підвищиться до +30 градусів, тобто, буде жарко, можливі локальні грозові дощі", - прогнозує Діденко.

Читайте також

Заробітчани у Європі, пенсія в Україні: як працюватиме новий закон

Украинцы смогут включать годы работы за границей в общий страховой стаж, нагрузка на бюджет вырастет

Аномальний травень: яка погода буде в останній місяць весни

Апрель подарил Украине много температурных рекордов, так что с интересом ждем сюрпризов от последнего месяца весны

Зброя із США допоможе Україні відбити наступ росіян і навіть більше - воєнний аналітик Марк Войджер

Влияние американской помощи на фронт будет ощутимо, но еще больше Украине нужны замороженные активы РФ