RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Путін готує нові теракти: чого остерігатися Україні

Генерал Василь Богдан про можливі провокації в окупованому Криму

Генерал Василь Богдан про можливі провокації в окупованому Криму Фото: EPA/UPG

Режим президента РФ Володимира Путіна готує певні провокації в анексованому Криму, щоб потім звинуватити у цьому Україну. Таким чином Кремль хоче посилити свій вплив на Захід, щоби вирішувати українське питання на своїх умовах. Таку думку висловив "Апострофу" експерт з питань безпеки генерал-лейтенант ВАСИЛЬ БОГДАН, коментуючи заяву секретаря Радбезу РФ Миколи Патрушева про загрозу терактів в Криму.

З огляду на стратегію, яку Росія використовує щодо України – а це розчленування її як такої і знищення як держави – всі акції спрямовані на те, щоб скомпрометувати Україну в очах світової, російської і української спільноти, щоб деморалізувати і демобілізувати українське суспільство щодо відсічі російському агресору.

Ці заяви однозначно свідчать про те, що Росія готує якісь провокації в Криму, щоб потім списати ці всі речі на українську сторону. Зверніть увагу, що всі ці заяви прозвучали перед самітом ЄС-Україна, перед самітом НАТО і перед зустріччю Трампа і Путіна. Це дії на підсилення намірів Росії вплинути і на НАТО, і на ЄС, і на Сполучені Штати з тим, щоб все таки вирішити українське питання на умовах РФ, на умовах Кремля.

Хто такий Патрушев? Загальновідомо, звідки починається його шлях, звідки його контакти з Путіним, і, взагалі, що таке пітерська команда на чолі з паханом Путіним, що керує цією пітерською шпаною. І, безумовно, всі ці речі пов’язані з одним – в умовах, коли світ починає усвідомлювати, що таке сучасна Росія, яку вона несе в собі загрозу для західної демократії, треба Кремлю щось робити для нівелювання всіх загроз уже безпосередньо щодо Росії. Адже санкції ЄС і США залишаються. Більше того, є тенденція до нарощування цих санкцій. А після повторного отруєння у Великій Британії громадян цієї країни від "Новачка" були висловлені дуже гострі наміри щодо санкцій відносно Росії.

І не дивлячись ні на які проблеми, які є в НАТО і Європейському Союзі, пов’язані з відповідною позицією президента США, Захід у контексті Росії діє консолідовано: будуть вживатися всі заходи для того, щоб стримувати Росію. І згодом дійде до того, щоб примусити Росію до миру.

Читайте також: Росія готує новий плацдарм для наступу на Україну: що робити

Безумовно, що Кремль повинен якось на реагувати і нівелювати це. Тому методика у них одна – запустити дезінформаційні матеріали та інформаційні потоки з тим, щоб якось попередити і завоювати до себе симпатію світу і своїх громадян.

Щодо можливих терактів в Криму, то після терактів в Буйнакську (4 вересня 1999 року загинули 64 людини), у Москві (4 і 9 вересня 1999 року, загинули 224 людини) та перед виборами, на яких балотувався Путін, дивуватися уже нічому. А як розправився путінський режим у Москві (трагедія під час мюзиклу "Норд-Ост" 26 жовтня 2002 року, загинули 130 людей), у Беслані (1-3 вересня 2004 року, загинули 334 людини), брутально знищивши близько 500 власних громадян, абсолютно не звернувши уваги на те, що можна було провести переговори, трішки почекати. Для Путіна люди є матеріалом, який він використовує у власних інтересах та інтересах власного режиму – це гарматне м’ясо.

Читайте також

Хвиля підліткових самогубств в Україні: як врятувати наших дітей

Розповідаємо про причини підліткових самогубств, яких зараз в Україні побільшало - і як їх зупинити