Літо в Києві: яскраві фото з висоти пташиного польоту

"Апостроф" зняв, як кияни відпочивають влітку в місті

Фото: Олександр Гончаров / Апостроф

Літо вже перевалило за екватор, однак погода у Києві далеко не завжди нагадує цю пору року. Якщо червень, за даними метеорологів, був теплішим, ніж зазвичай, то температура в липні стала ближчою до вересневої. Втім, жителі столиці все ж встигли позасмагати на міських пляжах і зайнятися водними активностями на Дніпрі.

"Апостроф" публікує фото літнього Києва, зняті з висоти пташиного польоту власним фотокореспондентом Олександром Гончаровим.

Перший місяць літа в столиці України виявився теплим і дощовим. За даними обсерваторії імені Бориса Срезневського, середньомісячна температура повітря в червні становить +20,6°, що на 2,4° вище за кліматичну норму.

Дивіться також: Яскравий весняний Київ з повітря: вражаючі фото з висоти пташиного польоту

Найспекотніше було 22 червня, коли максимальна температура піднялася до +30,7°, а найхолодніше – 7 червня, коли мінімальна температура опустилася до +8,5°С. Опадів у столиці минулого місяця випало 111 мм, що в півтора рази перевищило норму для цього місяця.

Читайте також: Без спеки і дощів: з'явився прогноз погоди в Україні на літо і осінь

Вже на початку липня в столиці було побито два температурні рекорди, але у бік пониження температури. Так, за даними спостережень метеостанції, 2 липня максимальна температура не піднялася вище +14,9°, що на 1,3° холодніше, ніж в цей день у 1913 році. Середня добова температура становила 12°, що на 0,1° нижче, ніж рекорд 1908 року. За кліматичною нормою, зазначили метеорологи, така температура відповідає 24 вересня.

Читайте також