"Руський мір" прийшов до Марселю: соцмережі обурені жахливою поведінкою фанатів з РФ на Євро-2016

Головною темою для обговорення матчу між Англією та Росією стали бійки, спровоковані російськими фанатами

Група російських фанатів напала на на сусідній сектор з англійськими уболівальниками після фінального свистка Фото: EPA/UPG

11 червня в Марселі на стадіоні "Велодром" відбувся матч першого туру групового раунду Євро-2016 в групі B між збірними Англії та Росії, який завершився з рахунком 1:1. По ходу матчу збірна Росії програвала, однак на 92-й хвилині Василь Березуцький врятував свою команду від програшу, забивши гол у ворота англійців. Події на футбольному полі, так і навколо нього, стали приводом для обговорення в соціальних мережах. Блогери говорили про масові заворушення, вчинені російськими вболівальниками в Марселі. "Апостроф" пропонує найкращі, на нашу думку, коментарі.

Зокрема, грузинський історик і публіцист, професор Державного університету Ілії Олег Панфілов у своєму Twitter написав: "Це ж як треба було довести світ, що всі, включаючи близьких сусідів, вболівають за англійців".

"Вболіваю за збірну Росії, тому що всі, за кого я вболіваю, поки що програвали!", - писав перед матчем відомий блогер Олександр Барабошко (Krus).

"Поінформовані джерела в Марселі стверджують, що російський міністр спорту Мутко замість гімну Росії співав Yesterday)))", - пожартував журналіст Євген Магда.

По ходу гри росіяни виступали другим номером, що також спробували "виправдати" в мережі.

"Англія є ні разу Євро з перемоги не починала, вирішили не зраджувати традиціям, консерватори х*єнові", - відзначив журналіст Роман Ляшенко.

"Шо ж ви, англічашки, такі к*кашки?!", - задається питанням журналіст Євген Кузьменко.

Величезний ажіотаж був викликаний масовою бійкою фанатів після матчу.

"Я глибоко стурбований поведінкою російських фанатів у Франції. Ми це питання обов'язково обговоримо на наступній пленарній сесії через пару місяців", - написав блогер Антон Ходза, провівши тим самим аналогію з реакцією Заходу на дії Росії щодо українського Криму і Донбасу.

Читайте також

Боруссія - ПСЖ - 1:0 німці роблять маленький крок у фінал ЛЧ

Боруссия и ПСЖ сыграли первый матч в полуфинальной стадии Лиги чемпионов

Шлях деградації: Тривала криза в Федерації боксу України імені Ільченка

Федерацию бокса Украины возглавил Олег Ильченко - человек с криминальным прошлым и без менеджерского опыта

Баварія - Реал - 2:2 бойова нічия у першому півфіналі Ліги чемпіонів

Бавария и Реал устроили голевую феерию в первом полуфинальном матче Лиги чемпионов