RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

День ООН: енергія українців у проведенні реформ надихає

Координатор системи ООН привітав Україну з Днем народження організації

Координатор системи ООН привітав Україну з Днем народження організації Організація Об'єднаних Націй святкує своє 71-річчя Фото: УНІАН

24 жовтня, Організація Об’єднаних Націй святкує 71-ту річницю. Україна була країною-засновницею ООН і має славетну історію надання системі ООН допомоги та послуг з підтримки миру, забезпечення їжею країн, які опинились в умовах кризи, сприяння розробки норм, що регулюють міжнародну співпрацю.

Після Революції Гідності Організація Об'єднаних Націй надала значну підтримку Україні. Резолюція 68/262 Генеральної Асамблеї підтримує територіальну цілісність України. Моніторингова місія з прав людини опублікувала 15 звітів, невпинно наголошуючи на проблемах у сфері прав людини. У рамках гуманітарної діяльності були забезпечені їжею, ліками, водою, притулком і навіть психологічною підтримкою мільйони українців, які потребують допомоги.

Оцінка з відновлення та розбудови миру, яку здійснили ООН, Світовий банк і Європейський Союз та яку схвалив Кабінет міністрів, визначає потребу в $1,5 млрд інвестицій для підконтрольної уряду території східної частини України. Це інфраструктура, соціальні послуги, засоби для існування і соціальної згуртованості. Багато ініціатив, визначених під час оцінки з відновлення та розбудови миру, вже були реалізовані. ООН також підтримує місцеві громади і зусилля з реформування української держави в багатьох напрямах. Ми впевнені, що дійсно надаємо цінну підтримку, але результати належать українцям, уряду, а не ООН.

Дозвольте мені підкреслити партнерські відносини, які демонструють роботу Організації Об'єднаних Націй. Наші зусилля були б неможливі без фінансування, що надходить від щедрих країн по всьому світу. Платники податків у цих країнах хочуть бачити успішність реформ в Україні. Саме виходячи з цього, їхні уряди можуть надати фінансування. Ми також високо цінуємо керівну та активну роль українського уряду і партнерства, без якого ми були б спроможні забезпечити лише надання короткострокової гуманітарної підтримки, без надії на довгострокові зміни. Ще одним суттєвим фактом є те, що саме активна участь українського народу є одним з найважливіших компонентів партнерства для досягнення результатів. Народе України! Ваша солідарність з тими, кому потрібна допомога, ваша енергія в проведенні реформ і ваша робота із забезпечення сталого розвитку - ось що надихає!

Звичайно, необхідно ще багато чого зробити. Протягом декількох минулих років ООН очолювала глобальний процес формування Цілей сталого розвитку (ЦСР), що стали уособленням відповідальності країн-членів ООН перед своїми громадянами. Громадяни України з великою активністю та ентузіазмом взяли участь у кампанії Генерального секретаря ООН, що проходила з метою почути голоси всіх людей.

Президент Порошенко під час свого виступу на засіданні Генеральної Асамблеї ООН взяв зобов’язання застосувати Цілі сталого розвитку для формулювання національних планів розвитку та відповідного бюджетування з метою покращення життя українців. За підтримки ООН представники уряду в Києві та на місцях провели 10 консультацій. Активна участь представників різних груп населення в консультаціях підтверджує цінність Цілей сталого розвитку в Україні. Українці можуть бути впевнені в тому, що ми будемо продовжувати співпрацю з Урядом та громадянським суспільством в Україні задля допомоги нужденним, підтримувати створення робочих місць та засобів до існування, допомагати у покращенні соціальних послуг та розвитку ефективних та відповідальних державних інститутів. Ми очікуємо та сподіваємося на найшвидшу трансформацію цих чітко сформульованих цілей у конкретні дії і результати протягом найближчих декількох років.

Сьогодні у День ООН я вітаю вас, народе України. Ваш дух відповідає принципам Статуту ООН, і я маю за честь його дотримуватись. Ваша віддана праця і солідарність з тими, хто потребує допомоги, дозволяє моїй команді ООН в Україні сприяти залученню широкої міжнародної підтримки, фінансування та допомоги для України. Це процес не завжди простий, адже інколи за двома кроками вперед є один назад. Однак ми бачимо результати. Міжнародне співтовариство пишається партнерством з вами у досягненні результатів. Без сумніву, це ваші досягнення. Ми прагнемо підтримувати ваші зусилля, і я впевнений, що в результаті співробітництва, включаючи сильну підтримку з боку Організації Об'єднаних Націй, Україна буде рухатися вперед упродовж наступних років.

Читайте також

Запах Третьої світової: чого чекати після ударів по Ізраїлю

Неготовність США жорстко відповідати на напади веде до війни

Британський десант у США: як Кемерон умовляв трампістів допомогти Україні

Незважаючи на поїздку Девіда Кемерона до США, переконати трампістів допомогти Україні не вдалося

Шантаж на межі фолу: чого домагається Кремль своїми ІПСО на Заході

Росія розраховує, що країни Заходу змусять Україну сісти за стіл переговорів із Путіним