RU  UA

Справа Гандзюк та мітинг інвесторів банку "Аркада" - головні новини 16 жовтня

Суд виніс вирок першому фігуранту у справі про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк, у Києві сталося велике ДТП за участю бетонозмішувача, а також пройшов великий мітинг інвесторів банку "Аркада". Про це і не тільки - у підсумковому випуску новин на Апостроф TV.

Перший винний у справі Гандзюк

Одеський суд визнав колишнього помічника народного депутатат Ігоря Павловського винним у приховуванні злочину проти херсонської активістки Катерини Гандзюк. Чоловіку призначили покарання у вигляді одного року умовно, проте Павловський залишиться в ізоляторі, позаяк є фігурнатом у інших справах. Рішення суду стало результатом співпраці чоловіка зі слідством. Під час слухання обвинувачуваний вибачився перед батьком Катерини Гандзюк, яку облили сірчаною кислотою два роки тому. Від отриманих ушкоджень жінка померла через декілька місяців. В організації вбивства активістки підозрюють голову Херсонської облради Владислава Мангера та помічника депутата Олексія Левіна.

Масштабне ДТП у Києві

У Києві водій бетонозмішувача не впорався із керуванням та зніс одразу п'ять автівок. На тій самій швидкості машина пролетіла кількасот метрів та врізалася у паркан. В наслідок аварії три автомобілі розбиті вщент, а ще дві потребують косметичного ремонту. На щастя, минулося без жертв, однак двоє водіїв із забоями потрапили до лікарні.

Мінтинг інвесторів банку "Аркада"

У Києві пройшов великий мітинг інвесторів банку "Аркада", який ліквідується. Вони вже п'ятий місяць вимагають добудувати їхні будинки. Сьогодні люди, аби їх почули, навіть перекрили столичний Хрещатик. Вони прийшли під Офіс президента, бо не знали, куди ще йти. З банківського фонду забудовника кудись зникли 9 млрд гривень. Вкладники вимагають, щоб їх почули, щоб аудит об'єктів банку "Аркада" було пришвидшено, а найближчим часом люди отримали нового забудовника. Сьогодні майже тисяча людей прийшли під будівлю КМДА на Хрещатику. Центр столиці паралізувало на весь день. Люди кажуть, що готові вийти на мітинг наступного тижня.