RU  UA

Візит Санду в Україні: про що вона домовилася із Зеленським

Президентка Молдови Майя Санду з офіційним візитом відвідала Україну. За підсумками зустрічі з українським лідером Володимиром Зеленським було прийнято рішення сформувати Раду президентів Республіки Молдова і України.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 14:00 на Апостроф TV.

Під час брифінгу президент України Володимир Зеленський привітав Санду у Києві та підкреслив, що це початок нових відносин України та Молдови. Очільник держави високо оцінив, що президентка Молдови не боїться називати Крим українським.

"Нас єднають спільні цінності та позиції щодо ключових питань загальноєвропейського порядку денного та безпеки регіону. Ми високо цінуємо, що президент Республіки Молдова підтримує суверенітет та територіальну цілісність України та не боїться називати Крим українським", - наголосив президент України Володимир Зеленський.

Протягом зустрічі лідери двох держав також підписали низку двосторонніх документів. Це перший закордонний візит Санду на посаді очільниці країни.

Очільники України та Молдови домовились створити президентську раду. В рамках цього формату країни будуть формувати стратегію для двохсторонніх відносин. Крім того, таким чином будуть відстежувати виконання домовленостей між державами.

"Ми вирішили створити Раду президентів Республіки Молдова та України як постійний формат співпраці на високому рівні. Цей механізм постійної взаємодії допоможе нам у розробці політики і стратегії та сприятиме вирішенню проблем двостороннього порядку денного, а також допоможе відстежувати виконання узгоджених домовленостей", - зазначила президентка Молдови Майя Санду.