RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Фiнанси

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Як оформити пенсію в Україні: з'явилося детальне роз'яснення

В Україні запрацював сервіс автоматичного призначення пенсій. Відтепер майбутні пенсіонери зможуть оформити пенсію, подавши заявку через власний електронний кабінет.

Пенсійні сюрпризи: варіанти виходу на заслужений відпочинок

Про це в ефірі програми "Зворотній зв'язок" на телеканалі "Україна 24" розповіла начальник управління інформаційних систем і електронних реєстрів головного управління Пенсійного фонду в Києві Наталя Кувшинова.

"Після того, як людина прислала нам заявку для призначення пенсії, їй прийде повідомлення про те, що документи оброблені, а також наступне повідомлення про те, що їй призначено пенсію. Це повідомлення надійде в термін, коли людина має право виходу на пенсію за віком . Єдине, що хочу зазначити, до цього періоду ви не повинні забути логін і пароль свого електронного кабінету. На даний момент цей вхід набагато спростився, тому що ви входите в свій електронний кабінет за допомогою цифрового підпису. Як ви нам подавали заявку з електронним підписом, то з електронним підписом ви можете знайти свій кабінет, щоб переглянути всі повідомлення, які вам надсилає ПФУ ", - пояснила Кувшинова.

Чиновниця наголосила, що українці відтепер зможуть направляти звернення до ПФУ, зокрема з приводу призначеної пенсії, розміру пенсії, не приходячи особисто до відділення, а направивши звернення з електронного кабінету.

"У розділі "Комунікації ПФУ" ви можете сформулювати таке звернення, яке надійде до нас, і ви отримаєте повну відповідь. Я б радила звертатися до ПФУ завчасно, щоб можна було перевірити всі документи, додати документи, яких не вистачає, надати всі необхідні довідки для призначення пенсії", - сказала представниця Пенсійного фонду.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні змінюють правила оформлення субсидії - з травня 2021 року отримувачі повинні будуть подати нову заявку. Це можна буде зробити онлайн або поштою також впродовж наступних 5 місяців.