RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У Києві катастрофічна ситуація з заторами: названо головні причини

У Києві щодня фіксують колосальні пробки. Долати 10-15 км по місту можна 2-2,5 години. При цьому кількість автомобілів буде збільшуватися з кожним днем, і стане тільки гірше.

Про це повідомляє "Vesti".

Транспортний експерт, директор компанії "A + S Україна" і викладач кафедри міського будівництва КНУБА Дмитро Беспалов пояснює пробки тим, що кількість автомобілів збільшилася майже на третину.

"У нас перманентно стає більше машин. І їх кількість буде зростати, оскільки зараз ввели пільгу розмитнення. У 2015 році, коли ми розробляли транспортну модель Києва і робили заміри, трафік активних автомобілів в столиці був трохи менше 700 тисяч. А в 2020 році, коли цим займалася трафік-група радника мера з питань транспорту Максима Бахматова за допомогою камер відеоспостереження, виявилося, що активних автомобілів було вже майже 900 тисяч. 200 тисяч автомобілів - це величезне зростання для Києва за п'ять років. Це говорить про постійний транспортний попит, а ось з транспортною пропозицією - дорогами, розв'язками, світлофорами - у нас біда", - сказав Беспалов.

За словами фахівця, кожен наступний автомобіль збільшує затримку в шляху в геометричній прогресії. Ми знаходимося зараз на цьому експоненційному зростанні.

Ще одна причина пробок в теплу пору року - ремонти доріг. Зараз комунальні служби активно перекривають шляхи, щоб оновлювати асфальт і т.п. Це створює затримки.

Раніше "Апостроф" повідомляв, щоу Києві йде масштабний ремонт дорігу всіх районах столиці. Комунальники оновлюють асфальтне покриття і встановлюють велодоріжки.