RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Мільйони українців можуть "пролетіти" повз накопичувальні пенсії: що вигадала влада

Деякі українці впевнені, що люди старше 35 років не встигнуть накопичити достатню суму для щомісячних пенсійних виплат. Однак у такому разі людина, виходячи на пенсію, може забрати свої накопичення миттєво.

Про це міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила в інтерв'ю “Фактам”.

“Учасниками обов'язкової накопичувальної системи мають бути всі працюючі люди. Дехто каже, що людина віком 50 або навіть 55 років просто не встигне накопичити значної суми для щомісячної виплати. Безперечно, це так. Але для таких випадків ми передбачили, що невеликі суми накопичень людина зможе забрати при виході на пенсію одноразово”, - сказала вона.

За словами міністра, 1% платитиме роботодавець на рахунок працівника, а ще 1% платитиме сам працівник, при цьому він має можливість відмовитися будь-якої миті. Крім зазначених коштів, держава переведе ще 1% на рахунки людей, які сплачуватимуть внески власним коштом.

Нагадаємо, міністр соціальної політики у 2016-2019 роках Андрій Рева заявив, що “бізнес по-російські”, який у нас називають пенсійною реформою, не принесе користі ані українським пенсіонерам, ані державі.