RU  UA

Як ракети ATACMS змінять хід війни: прогноз військового експерта та радіус ураження

Якщо Україні поставлять ракети ATACMS для реактивних систем залпового вогню M142 HIMARS, це суттєво вплине на ситуацію на полі бою – Україна зможе знищувати ті ворожі об'єкти, які зараз не має змоги.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий аналітик, старший науковий співробітник Центру європейського політичного аналізу США Марк Войджер.

Він зазначив, що не може на 100% стверджувати про реальність постачання 300-кілометрових ракет ATACMS, проте інформація про те, що вони скоро надійдуть на озброєння України, дійсно є.

"Це якісна зміна на полі бою, тому що всі ми бачили карти, куди ваші ЗСУ можуть завдати удару завдяки дальності цих ракет. Углиб тимчасово окупованих територій і, звичайно, самої Росії", - пояснив аналітик.

Він також розповів про нюанси того, що Україна не має права здійснювати удари по цілям Росії згідно з домовленостями, проте, на думку Войджера, це суперечливе питання.

"Це, звичайно, спірне питання, особливо коли йдеться про Кримський міст. Ви знаєте, що навіть колишній головнокомандувач НАТО генерал Бридлав говорив, що це законна мета ЗСУ, тому що ця інфраструктура використовується у військових цілях", - наголосив військовий експерт.

Він також додав, що майбутнє постачання ракет ATACMS є логічним кроком та еволюцією у боротьбі з рашизмом.

"Це еволюція поставок озброєння. І, звичайно, це результат варварських дій російської армії, командування якої постійно б'є за цивільними цілями. Таким чином вони показують Заходу та США, що вам потрібно допомагати ще більше та постачати всі види озброєння, які вам потрібні, щоб перемогти та відвоювати свої території", - резюмував Марк Войджер.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": Росія робить все, щоб Україна отримувала зброю, яка допоможе вам перемогти - Марк Войджер