RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Окупанти наступають на Піски і хочуть захопити Авдіївку: карта боїв та прогноз американських аналітиків

Російське окупаційне військо атакує Авдіївку, що за кілька кілометрів від окупованого Донецька, а також продовжує наступати в Пісках.

Про це повідомили в Інституті вивчення війни (ISW).

Окупанти вирішили не чекати, поки підрозділи ЗСУ відійдуть з підготовлених оборонних позицій, через проведення росіянами й бойовиками операцій з оточення на північному сході від Авдіївки.

""ДНР" і спонсоровані Кремлем джерела опублікували відеозаписи, в яких йдеться про те, що російські війська витіснили українські війська з позицій навколо вентиляційного стовбура шахти "Бутівка" на південний захід від Авдіївки", – проаналізували військові експерти.

Як відомо, українські військові з 2015 року утримують позиції навколо вентиляційного стовбура шахти, які вважаються найближчою позицією українських сил до Донецька та головним укріпленим пунктом для оборони Авдіївки. Цей район протягом років піддається безперервним обстрілам зі сторони російських окупантів.

"Російські війська, ймовірно, захопили українські позиції, враховуючи розпливчасті звіти українського Генштабу про “частково” успішне просування Росії в цьому районі", – припустили в ISW.

Також окупанти продовжують штурмувати селище Піски, яке знаходиться на захід від Авдіївки, з метою захопити трасу Е50, що сполучає ці два населені пункти. Росія вже намагалися прорвати українську оборону на північно-східній околиці Авдіївки, пле протягом місяців не досягали серйозного прогресу.

Раніше "Апостроф" показував, як горять російські військові об'єкти в окупованому Донецьку.