RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Україна отримала першу німецьку РЛС: фото, відео та характеристики

Німецька оборонна компанія Hensoldt передала Україні першу багатофункціональну станцію радіолокації TRML-4D.

Про це йдеться в офіційному звіті компанії.

Hensoldt має рекордно швидко поставити Україні чотири РЛС для ЗРК IRIS-T SLM від Diehl Defence.

Читайте також: США активніше озброюватимуть і навчатимуть ЗСУ: Пентагон створює нове командування

Передача РЛС проходить у рамках отриманого від Diehl Defense замовлення на суму, що становить двозначне число мільйонів євро.

Гендиректор компанії HENSOLDT Томас Мюллер заявив, що ситуація в Україні вимагає швидких і рішучих дій. "Завдяки серійній виробничій лінії та самовідданості наших співробітників ми можемо поставити такі системи для захисту населення в найкоротші терміни", - сказав він.

РЛС TRML-4D – основний засіб виявлення батареї IRIS-T SLM. До її складу входять самохідні пускові установки, а також центр управління вогнем.

TRML-4D використовує найновішу радіолокаційну технологію Active Electronics Scanned Array (AESA) з кількома променями цифрової форми. Він здатний виявляти, супроводжувати і класифікувати різні типи повітряних цілей, приділяючи особливу увагу малорозмірним, швидкохідним і низьколітаючим і/або маневруючих крилатих ракет і літаків, а також вертольотам, що зависли. Він забезпечує оперативне виявлення та супровід близько 1500 цілей у радіусі до 250 км.


Нагадаємо, 12 жовтня відбулося шосте засідання Контактної групи з оборони України у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі, де було домовлено про нові постачання зброї для ЗСУ.