RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

У посольстві України в Мадриді пролунав вибух: невідомий надіслав туди конверт з вибухівкою

У середу, 30 листопада, в посольстві України в Мадриді (Іспанія) пролунав вибух. За попередніми даними, в одному із листів, що прийшли туди, була вибухівка.

Про це повідомляє 3 Noticias.

За попередніми даними, постраждав один співробітник посольства. Йому надають медичну допомогу.

Територію посольства оточила поліція, на місці працюють сапери.

Інцидент вже прокоментували у МЗС України.

"До посольства України в Іспанії надійшов конверт. Під час огляду конверт вибухнув у руках коменданта. Комендант отримав незначні поранення, зараз його госпіталізовано, йому надається необхідна медична допомога. Загроз його життю немає", - написав у Facebook представник МЗС Олег Ніколенко.

Решта співробітників посольства не постраждали.

Читайте також: У Стамбулі пролунав вибух: є жертви, фото та відео

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба доручив терміново посилити безпеку всіх українських посольств за кордоном. Також він звернувся до свого іспанського колеги вжити термінових заходів для розслідування нападу на українську дипустанову.

"Міністр також наголосив, що хто б не стояв за організацією цього вибуху, їм не вдасться залякати українських дипломатів або зупинити їхню щоденну роботу над зміцненням України та протидією російської агресії", - написав Ніколенко.

Як повідомляв "Апостроф", 23 листопада, в Єрусалимі на зупинках громадського транспорту сталося одразу два теракти - постраждали десятки людей.