RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 квітня

Всі новини

Окупанти перед відступом підпалюють будівлі на Запоріжжі: зведення Генштабу за вечір 2 грудня

На вечір двісті вісімдесят другої доби російського широкомасштабного вторгнення ворог обстрілював позиції українських військ уздовж лінії зіткнення, а також завдавав ударів по цивільних об'єктах Дніпра, Запоріжжя та Херсону.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Читайте також: Зайняли нові позиції та посунули лінію фронту: військовий розповів про ситуацію в Бахмуті

За даними Генштабу, в окупованому селищі Михайлівка Запорізької області російські окупанти підпалили будівлю “Михайлівського вищого професійного училища”, щоб звинуватити українських військових у знищенні цивільної інфраструктури.

Росіяни продовжують зазнавати втрат. Є підтвердження вогневого ураження 1 грудня району зосередження російських військових на окупованій території на Запоріжжі поблизу неподалік села Кам’янське.

"Втрати окупантів склали до 100 осіб пораненими. Крім того, в той же день, в Куп’янському районі Харківської області було збито ворожий гелікоптер", - зазначається у повідомленні.

За добу Росія завдала 13 авіаударів по позиціях Збройних сил України на лінії зіткнення, чотири ракетних удари по цивільних об’єктах Дніпра та Запоріжжя, селища Зарічне Запорізької області та міста Костянтинівка Донецької області. Більше 10 разів відкривали вогонь з реактивних систем залпового вогню по цивільних об'єктах інфраструктури Херсона, Антонівки та позиціях ЗСУ вздовж лінії зіткнення.

Залишається загроза ракетних ударів по енергооб’єктах та критичної інфраструктури країни.

Волинський та Поліський напрямки: без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не зафіксовано.

Сіверський напрямок: росіяни обстріляли з мінометів та артилерії н. п. Грем’яч і Гай Чернігівської області та Нововасилівка, Ходине, Вовківка, Юнаківка та Запсілля на Сумщині.

Слобожанський напрямок: Росія здійснила обстріли районів н. п. Гур’їв, Ветеринарне, Козача Лопань, Висока Яруга, Глибоке, Огірцеве, Вовчанськ, Бочкове, Бударки та Бологівка на Харківщині.

Куп’янський напрямки: окупанти ведуть оборону. Обстріляли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони н. п. Берестове, Вишневе, Дворічна, Кислівка, Котлярівка і Табаївка на Харківщині та Новоселівське і Стельмахівка Луганської області, завдали авіаударів поблизу Кислівки та Новоселівського.

Лиманський та Бахмутський напрямок: росіяни продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступу. Обстріляли н.п. Площанка, Макіївка і Терни Луганської області та Верхньокам’янське, Спірне, Білогорівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка, Нью-Йорк та Опитне на Донеччині.

Авдіївський напрямок: ворог прагне покращити тактичне положення. Обстрілів з танків та артилерії різних типів зазнали райони Авдіївки, Водяного, Красногорівки, Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області.

Новопавлівський напрямок: росіяни ведуть оборонні дії. З артилерії обстріляли райони н.п. Вугледара, Павлівки та Пречистівки Донецької області. Також, неподалік Вугледара, зафіксовано ворожі авіаудари.

Запорізький напрямок: окупанти посилюють передові позиції та ведуть оборону. Обстріляли райони н. п. Времівка Донецької області; Дорожнянка, Загірне, Залізничне, Оріхів, Новоандріївка, Малі Щербаки і Кам’янське на Запоріжжі та Нікополь і Шолохове на Дніпропетровщині.

Херсонський напрямок: росіяни ведуть позиційну оборону. Здійснили обстріли н. п., що розташовані на правому березі річки Дніпро, зокрема, Золота Балка, Гаврилівка, Качкарівка, Іванівка, Інгулець, Микільське, Дарʼївка, Молодіжне, Зеленівка та Дніпровське Херсонської області. Надалі обстрілюють Херсон та передмістя.

"Українська авіація протягом поточної доби завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 2 удари по позиціях зенітних ракетних комплексів противника, а також удар по його взводному опорному пункту. Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони уразили 5 пунктів управління, позицію засобів протиповітряної оборони ворога, 2 склади боєприпасів, 9 районів зосередження особового складу і ОВТ та 4 інших важливих об’єкти противника", - додали у Генштабі.

Раніше ми писали, що західні аналітики оцінили реальні "успіхи" окупантів під Бахмутом.