RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Росіяни провалили кілька атак на Донбасі: свіже зведення Генштабу ЗСУ

340 доба повномасштабної російсько-української війни: окупаційно-терористичне військо РФ веде наступальні дії на на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках, тоді як на Куп’янському, Лиманському, Запорізькому та Херсонському – воно в обороні.

Про це повідомили в Генштабі ЗСУ у зведенні станом на ранок 29 січня.

Тільки за минулу добу українські військові відбили атаки російських окупантів у районах населених пунктів Діброва і Білогорівка Луганської області; Ямполівка, Верхньокам’янське, Роздолівка, Сіль, Благодатне, Парасковіївка, Бахмут, Іванівське, Кліщіївка, Новомихайлівка, Водяне, Мар’їнка, Побєда і Вугледар на Донеччині.

Читайте також: Може бути дуже скоро: названо дату ймовірного нового наступу Росії

Крім штурмів і наступів, ворог протягом доби завдав 1 ракетного і 32 авіаційних удари та здійснив понад 65 обстрілів з РСЗВ, зокрема, по цивільній інфраструктурі Донецької та Херсонської областей, унаслідок чого є поранені та загиблі серед цивільних.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках немає значних змін, не виявлено наступальних угруповань окупантів.

На Сіверському напрямку ворог обстріляв з мінометів райони населених пунктів Миколаївка Чернігівської області та Нововасилівка, Середина Буда, Муравейня, Бачівськ, Будівельне, Волківка, Волфине та Юнаківка на Сумщині.

На Слобожанському напрямку мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Гур’їв Козачок, Красне, Стариця, Охрімівка, Глибоке, Козача Лопань, Дворічанське, Варварівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Нескучне, Тернова, Стрілеча та Куп’янськ Харківської області.

На Куп’янському напрямку росіяни обстріляли позиції ЗСУ в районах населених пунктів Іванівка, Кислівка і Крохмальне на Харківщині, Новоселівське Луганської області та Берестове - Донецької.

На Лиманському напрямку обстріляли Макіївку, Червонопопівку та Діброву на Луганщині.

На Бахмутському напрямку вогневого ураження зазнали райони 21 населеного пункту, зокрема, Спірне, Біла Гора, Верхньокам’янське, Роздолівка, Бахмут, Нью-Йорк, Кліщіївка, Курдюмівка та Майорськ Донецької області.

На Авдіївському напрямку під обстріли потрапили Бердичі, Авдіївка, Водяне, Невельське, Веселе, Красногорівка, Мар’їнка, Первомайське і Новомихайлівка.

На Новопавлівському напрямку загарбники обстріляли Богоявленку, Вугледар та Золоту Ниву Донецької області.

На Запорізькому напрямку вогневого впливу зазнали 19 населених пунктів, серед яких Времівка і Новопіль на Донеччині та Малинівка, Червоне, Гуляйполе, Чарівне, Степове, Оріхів і Новоданилівка Запорізької області.

На Херсонському напрямку під обстріли з РСЗВ, ствольної артилерії та мінометів потрапили райони населених пунктів Михайлівка, Гаврилівка, Дудчани, Качкарівка, Червоний Маяк, Одрадокам’янка, Понятівка, Республіканець, Козацьке, Тягинка, Комишани та Херсон.

"Противник продовжує зазнавати значних втрат. Так, в 15 міську багатопрофільну лікарню Ювілейного Луганської області доправлено до 300 найманців так званого пвк "вагнер". Через те, що більшість з них є носіями таких захворювань як ВІЛ/СНІД, сифіліс, туберкульоз та пневмонія, лікарі відмовляються надавати їм медичну допомогу", - додали в Генштабі ЗСУ.

Ворог зазнає втрат, зокрема, завдяки роботі української авіації, яка тільки протягом минулої доби завдала 4 удари по районах зосередження окупантів. Разом з цим наші ракетники і артилеристи уразили 2 пункти управління, 2 позиції ППО противника, 6 районів зосередження живої сили, склад боєприпасів та станцію радіоелектронної боротьби.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в ГУР назвали напрямки можливих ударів російських окупантів, якщо ті розпочнуть новий наступ.