RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Спробує оточити Україну: у Польщі назвали можливі напрямки та терміни нового наступу Росії

Росія, ймовірно, відновить наступ на Україну і піде за двома чи трьома напрямками. Швидше за все, це станеться, коли дозволятимуть погодні умови – навесні.

Таку думку висловив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький в інтерв'ю Bild.

"Я думаю, що план Путіна та його людей, таких як Валерій Герасимов, його новий головнокомандувач російською армією, полягає в тому, щоб оточити Україну. І, готуючи всі ці плани, він, напевно, думає, що має атакувати з двох чи трьох різних напрямів. Тому я думаю, що українці не можуть виключати напади з білоруської північної частини України, тому Київ буде оточений із заходу", - зазначив Моравецький.

Він додав, що в умовах м'якої зими цього року, танкам і артилерії важко пересуватися по вологому ґрунту, а отже Росія чекатиме на належні погодні умови.

"Тому Путін, ймовірно, захоче почекати, поки висохне весь бруд, болота і не дуже добре підготовлений грунт для наступу... Зі всієї інформації, яку я маю з України, я знаю, що буде ще один наступ росіян, ймовірно, у березні чи квітні, і це буде дуже важкий наступ", – наголосив Моравецький.

Читайте також: Танки зі зрізаними дулами: експерт розповів, чому РФ нездатна на новий наступ

Польський прем'єр не виключає, що ненависть президента Росії до України настільки сильна, що він знову повторить спробу напасти на Київ.

"Я думаю, що, на жаль, він не тільки сповнений ненависті до України, але й хоче ще раз показати своєму народу, що він довгостроковий гравець, який ніколи не здається, і він знову нападе на Київ, так, у мене є побоювання. ...Не можна забувати, що ресурси Росії справді великі, а кишені глибокі. У них багато боєприпасів, багато зброї та багато людей", – сказав він.

Як повідомляв "Апостроф", військовий експерт, аеророзвідник ТРО ЗСУ Андрій Коваленко вважає, що наступ російських військ уже почався, він розповів про основні і відволікаючі удари росіян.