RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Росія може змінити тактику і обрати нові цілі ударів по Україні - звіт ISW

Росія може змінити тактику своїх ударів та посилити атаки – можуть почати бити по українській логістиці з метою порушити інфраструктуру до того, як надійде американська допомога.

Про це йдеться в аналітичному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Наступ росіян придушать: в ISW спрогнозували ситуацію після отримання Україною допомоги

Аналітики зауважують, як міністр оборони Сергій Шойгу наголосив, що Росія має наміри посилити удари по українських логістичних центрах і сховищах західної зброї.

Ймовірно, що російська армія посилить свої удари безпілотниками та ракетами в найближчі тижні. Як зауважує ISW, такі дії будуть спрямовані на те, "... щоб максимально пошкодити українську інфраструктуру і потужності оборонно-промислової бази, перш ніж очікуване прибуття американської допомоги у сфері безпеки почне зменшувати критичну нестачу ракет ППО в Україні".

Фахівці ISW вважають, що подібне зосередження Шойгу на ударах по українській логістичній інфраструктурі може свідчити про наміри ворога змінити свої цілі – почати завдавати удари по українській транспортній інфраструктурі, логістиці та військових складах.

У звіті також зазначено, що російське командування сподівається скоординованими діями обмежити можливості України розподіляти війська та матеріальні засоби на критично важливих ділянках фронту.

Крім того, ISW згадує, як Шойгу зауважував на тривалих російських наступальних операціях поблизу Часового Яру, Авдіївки та Донецька, висловлюючи намір ворога посилити свою ударну кампанію у цих районах.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що росіяни посилили атаки на фронті.

  • Вас також може зацікавити:

Вікно можливостей для Кремля закривається, росіяни можуть кинути всі сили для прориву

Коли ракети ATACMS нарешті відправлять в Україну: важлива заява Сенату США

ЗСУ отримають нову зброю: як швидко ворог втратить наступальний потенціал