RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

​ГПУ розслідує зловживання при закупівлі обладнання компанією "Укргазвидобування"

Генеральна прокуратура почала розслідувати зловживання посадовими особами компанії "Укргазвидобування" при проведенні в квітні 2016 року процедур закупівлі установок осушення газу.

Про це свідчить постанова Печерського районного суду Києва від 16 березня, пише Економічна правда.

Зазначається, що цим визначенням суд надав слідчим тимчасовий доступ до документів УГВ, зокрема до річного плану закупівель на 2016 рік, протоколами засідань тендерних комітетів, пропозиціями учасників, звіту про результати проведення процедури запиту цінових пропозицій, а також документів з оскарження учасниками процедури проведення запиту цінових пропозицій.

Уточнюється, що мова йде про тендер на закупівлю установок осушення газу, який був оголошений у квітні 2016 року з проведенням процедури запиту цінових пропозицій у 2 етапи.

Слідство стверджує, що до початку проведення 2-го етапу посадові особи компанії, зловживаючи своїми посадовими обов'язками, здійснили розкриття цінових пропозицій, порушивши вимоги порядку закупівель товарів.

ГПУ вважає, що посадові особи компанії передчасно розкрили конверти з пропозиціями учасників для недопущення перемоги в конкурсних торгах комерційних структур, підконтрольних посадовим особам "Укргазвидобування".

Раніше ЗМІ повідомляли, що "Укргазвидобування" планує побудувати 15 установок для осушки газу до 2018 року. "Укргазвидобування" є найбільшим видобувачем газу в Україні. 100% акцій компанії належать Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України".

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес
Теги: