RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Дніпрі вчені представили інноваційні розробки для важкої промисловості

На Інтерпайп НТЗ в Дніпрі відбулася експертна зустріч Tech Today Hub "Інноваційні рішення для важкої промисловості", на якій українські вчені представили новітні розробки для важкої промисловості.

Організаторами виступили некомерційна організація NDI Foundation, провідний мобільний оператор Vodafone Україна і промислова компанія Інтерпайп. На зустрічі учасники Tech Today Hub познайомилися з інноваційними проектами провідних інститутів НАН України в сферах управління виробничими відходами, водоочищення і водопідготовки, енергоефективності, сучасних інструментів та матеріалів в металургії і машинобудуванні, а також цифрових технологій.

"Прискорення, з яким трансформується сучасний світ, проявляється і в нашій країні теж. Події розвиваються стрімко. Два роки тому ми приступили до будівництва 3G. І ось стоїмо на порозі нового технологічного переходу: до 4G. 4G - не просто нова технологія, це якісно інший стан і спосіб організації багатьох процесів в країні. це нові продукти, рішення, відкриття, які зламають звичну логіку, змінять наше світовідчуття. Важка промисловість завжди була локомотивному української економіки. і підтримати це лідерство мо жно тільки впровадженням інновацій у виробництві, особливо виходячи на міжнародні ринки", - говорить генеральний директор Vodafone Україна Ольга Устинова, зазначивши готовність компанії підтримати ідеї вчених.

Про перспективи співпраці також висловився директор з науково-дослідних робіт і технології процесів Інтерпайп Геннадій Єсаулов: "Майбутнє промислових компаній безпосередньо залежить від застосування інноваційних рішень. Розробкою нової продукції і вдосконаленням технології виробництва труб, коліс і сталевої заготовки в нашій компанії займається окремий R&D департамент. Велика частина робіт спрямована на розширення продуктового портфеля для експортних ринків і враховує їх постійно зростаючі вимоги. Крім вироб одственной сфери в компанії реалізуються проекти в області енергоефективності і нових цифрових технологій".

"Розвиток складних технологічних галузей промисловості і, як наслідок, зростання української економіки, неможливі без регулярної комунікації між ключовими стейкхолдерами - промисловими компаніями та українськими вченими, а також державної підтримки. Наша основна мета - побудувати ефективну комунікаційну площадку, щоб бізнес і наука говорили "на однією мовою", і створити умови, при яких українські наукомісткі розробки будуть все частіше знаходити прикладне застосування", - сказала президент NDI Foundation Ольга Крупська.

Учасниками заходу стали понад 80 представників промислових компаній і науково-дослідних інститутів.

Нагадаємо, Tech Today Hub - національна майданчик для демонстрації передових розробок українських вчених; українських технологій і проектів для практичного впровадження, які допоможуть Україні здійснити технологічний прорив.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес
Теги: