RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Компанія "Анвітрейд" закликає переходити на формульне ціноутворення при закупівлі нафтопродуктів

Компанія "Анвітрейд" закликає всі державні компанії перевести закупівлі нафтопродуктів на умови формульного ціноутворення.

Про це йдеться в офіційній заяві компанії, текст якого розміщений на сайті "Урядового кур'єра".

"Як системній трейдер, ми максимально зацікавлені в тому, щоб ринок нафтопродуктів в Україні був прозорим, та працював за зрозумілими правилами. Анвітрейд був першим публічним лобістом введення формульного ціноутворення при закупівлях нафтопродуктів для потреб ПАТ "Укрзалізниця". На сьогодні, ми вже виконали свої зобов’язання на 75%, на максимально вигідних для УЗ умовах.

Ми впевнені, що розповсюдження успішного досвіду Укрзалізниці на всі державні закупівлі нафтопродуктів, дозволить компаніям-покупцям мати гарантовані постачання якісних нафтопродуктів за чесними цінами", - йдеться в заяві.

Компанія "Анвітрейд" (Wexler group) при цьому повідомила про переведення всієї своєї роботи на 100% формульні принципи.

Поширення досвіду УЗ на всі публічні закупівлі нафтопродуктів вже підтримав Мінекономрозвитку.

"Раніше ціну після аукціону можна було змінити шляхом підписання додаткових угод, але це часто породжувало корупційні ризики. Особливо, коли доходило до підтвердження зміни світових цін. Тепер механізм єдиний – порахувати по формулі, і жодних подвійних трактувань. Тому, МЕРТ виступає за розповсюдження пратики прозорого формульного ціноутворення при публічних закупівлях нафтопродуктів", - заявив заступник МЕРТ Максим Нефедов.

Нагадаємо, компанія "Анвітрейд" виграла перший формульний тендер "Укрзалізниці" з ціною 28.846 грн / т, але підписала контракт вже з ціною 26.865 грн / т. Відповідно до формули ціноутворення, з урахуванням низьких котирувань нафти і курсу гривні, на момент підписання контракту ціна знизилася . Це перший випадок в історії державних закупівель України, коли компанія-переможець тендеру виконує контракт за ціною значно нижчою, ніж та, яка перемогла на тендері.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес
Теги: