RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У ДТЕК Нафтогаз розповіли про початок буріння нової свердловини на Семиренківському родовищі

ДТЕК Нафтогаз розпочав буріння свердловини №61 на Семиренківському газоконденсатному родовищі. Свердловина відноситься до похило-спрямованого типу та має розвідувальний характер. Проектна глибина свердловини складає 5 492 м с відходом від вертикалі 370 м. Про це повідомляє прес-служба компанії.

У процесі буріння задіяно ряд міжнародних компаній, які застосовують сучасне високотехнологічне обладнання – для буріння використовується верстат Drillmec 1500 HP 2014 р. випуску, долота та інше допоміжне обладнання компанії NOV. Роботи виконує компанія "Білоруснафта", буріння похило-спрямованої ділянки – компанія Schlumberger, яка буде застосовувати роторно-керовані системи.

Буріння проводиться безамбарним методом із застосуванням технології зневоднення шламу за допомогою спеціального осушувача, що відповідає міжнародним екологічним стандартам.

Нагадаємо, що у червні ДТЕК Нафтогаз успішно завершив буріння та освоїв свердловину №25, дебіт якої складає 286 тис. куб. м газу на добу, та продовжує буріння свердловини №43 Семиренківського родовища.

"Кожна нова свердловина ДТЕК Нафтогаз – це новий крок до збільшення видобутку газу в Україні, до досягнення енергетичної незалежності. Однак наша компанія не лише впевнено нарощує обсяги буріння, але й максимально ефективно використовує природно-ресурсний потенціал родовищ. Для цього ми впроваджуємо інноваційні технології, застосовуємо сучасне обладнання та залучаємо до співпраці великі міжнародні компанії. Все це дозволяє якісно розкривати продуктивний пласт, збільшувати обсяги видобутку та нарощувати запаси природного газу", - повідомив генеральний директор ДТЕК Нафтогаз Ігор Щуров.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес