RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Ветеран АТО заявив про необхідність "взяти за горло" українських олігархів

Під час війни олігархи повинні платити 95% податок до державної скарбниці.

Про це заявив керівник ГО "Військово-патріотичне об'єднання учасників АТО "Сармат" Тарас Костанчук в своєму відеозверненні, опублікованому в Facebook.

На думку ветерана АТО, в Україні потрібно побороти поняття "олігархату" як таке.

"Взяти за горло, за штани, за комір кожного олігарха... Кожного олігарха треба змусити підписати з державою такий собі "мирний договір" - відповідно до якого, по-перше, повинні сплатити всі наші борги перед МВФ та іншими кредиторами, так як вони безпосередньо винні, що ми всі в цій борговій ямі. У тому, що ми - українці в боргах - винна вся ця система, яку зробили і підтримували олігархи. Тому нехай отримують гроші де завгодно - з банківських, офшорних рахунків - і гасять ці борги перед МВФ та іншими кредиторами", - сказав суспільний активіст.

На думку Костанчука, на час війни з Російською Федерацією - до повного повернення наших територій - олігархи повинні платити 95% податок до державної скарбниці.

Крім того, олігархи повинні надати всі документи, всю інформацію по тому, як в 90-х роках вони приватизували стратегічні і всі інші державні підприємства, а потім добровільно сплатити різницю від справжньої вартості тих підприємств.

Також колишній командир штурмової групи добровольчого батальйону "Донбас" вважає, що олігархи повинні письмово відмовитися від втручання в політичне життя країни: "Хочеш стати політиком? Стань членом однієї партії і їй плати внески, прозоро і зрозуміло для всіх", - заявив Костанчук.