Розслідувачі розповіли, як компанія УНЛ маніпулює інформацією

Компанія "УНЛ" маніпулює інформацією, щоб відвернути увагу від суті розслідування WikiInvestigation, в якому йдеться про спільний бізнес власника УНЛ Фогго і екс-агента ФСБ Комарова.

Про це повідомляє WikiInvestigation на сторінці в Facebook.

На думку розслідувачів, незаперечними є факти, що Майкл Джон Фогго заробляв на сервісі послуг номінального директора, а нардеп Олександр Третьяков заявляв про те, що володіє опціоном "УНЛ".

WikiInvestigation зазначає, що за їх розслідуванням відкрито понад 50 кримінальних розслідувань і два з них стосуються, наприклад, чиновника Державної служби зайнятості Ярошенко, якого затримали на отриманні хабара. Саме детективи WikiInvestigation виявили його незадекларований маєток в Києві і записали свідчення підлеглих.

Розслідувачі відзначають, що їх матеріал заснований не на припущеннях, а на витягах з міжнародних реєстрів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше лотерейну компанію "УНЛ" викрили у зв'язках з країною-агресором, оскільки її формальний власник має спільний бізнес з екс-співробітником ФСБ. Реальним власником лотерейного оператора називають народного депутата Олександра Третьякова (БПП). Журналісти проекту Wikiinvestigation вказали, що "УНЛ" використовували в якості "даху", щоб легалізувати діяльність під її вивіскою нелегальних гральних закладів, а власник компанії Майкл Джон Фогго пов'язаний спільним бізнесом з якимсь громадянином РФ Олександром Комаровим, який "має велику вагу в середовищі російських спецслужб".